Gecertificeerd Autismecoach Licentie

Een warm netwerk van Gecertificeerde Autismecoaches

Autismecoach heeft een warm netwerk van autismecoaches die werken met de autisme coachmethode en bijbehorende coachprogramma’s.

Lidmaatschap is uitsluitend mogelijk via de Autismecoachopleiding.

Ik geloof dat we als autismecoaches een enorme impact hebben, waarmee we het leven van mensen met autisme en hun naasten mooier en makkelijker kunnen maken. Met ons netwerk van Gecertificeerde Autismecoaches kunnen we daarin het verschil maken. Voor onszelf door samen te werken, voor onze coachpraktijken en voor alle mooie mensen die we mogen helpen.​​ Door de handen ineen te slaan helpen we onze klanten nog beter en maken we nog meer impact. 

 

Autismecoach staat voor

  • Werken met een autismespecifieke aanpak
  • Kwalitatief uitstekende methodes voor meer rust en betere relaties bij autisme
  • Integriteit, betrouwbaarheid en kwaliteit
  • Een persoonlijke, doelgerichte en praktische aanpak van werken
  • Ondernemend denken en werken

 

Kwaliteit

Om deze kwaliteit te bewaren en onze krachten als netwerk te bundelen werkt Autismecoach met een Autismecoach Licentie. Coaches die de Autismecoach licentie hebben mogen het speciale Gecertificeerd Autismecoach logo dragen en de Autismecoach methode en bijbehorende Toolkits gebruiken. Ook worden ze automatisch lid van het Autismecoach Gecertificeerde Netwerk.

 

Toelatingscriteria

Om toegang te krijgen tot het Gecertificeerde Autismecoach Netwerk en licentiehouder te worden is het nodig om met goed gevolg de Autismecoachopleiding te hebben afgerond.

 

Licentie Gecertificeerd Autismecoach

Tijdens de Autismecoachopleiding heb je toegang tot de online trainingssite en de community. Vanaf het moment dat je gecertificeerd bent kun je licentiehouder oftewel gecertificeerd autismecoach worden tegen een vergoeding. Waarbij je gebruik kunt maken van alle voordelen die dit warme netwerk je te bieden heeft.

Zolang je lid blijft van het Gecertificeerd Autismecoach Netwerk behoud je je licentie en de toegang tot de hieronder genoemde onderdelen.

blank

Licentievoordelen

De beschikking over de Autismecoach Licentie heeft een aantal voordelen.

N

Je hebt op makkelijker wijze contact met gelijkgestemde Autismecoaches en kunt zo tot mooie samenwerkingen en ideeen komen en met elkaar sparren over casuistiek en ondernemers vraagstukken.

N

Gebruiken van het Gecertificeerd Autismecoach keurmerk en deze op de eigen website en marketinguitingen plaatsen.

N

Je mag jezelf, op je eigen website en uitingen, Gecertificeerd Autismecoach noemen.

N

Je hebt een persoonlijk profiel op de website van Autismecoach zodat potentiële klanten jou kunnen vinden.

N

Werken met de Autismecoachmethode, de Coachprogramma’s met Toolkits en de daarbij behorende materialen bestellen.

N

Coachtrajecten waarbij je de Autismecoachmethode gebruikt aanbieden op je eigen website als zijnde Autismecoach Coachtrajecten.

N

Je kunt met korting meedoen met nieuwe trainingen die door Autismecoach worden ontwikkeld.

Wat krijg je voor je licentie zolang je aangesloten bent

N

Je mag de titel Gecertificeerd Autismecoach en het bijbehorende logo voeren.

N

Je hebt een persoonlijk profiel met foto, je gegevens en een link naar jouw eigen website als Gecertificeerd Autismecoach op de website van Autismecoach waarmee potentiële klanten jou kunnen benaderen om klant te worden. Autismecoach zet marketing in om de aangesloten coaches in de picture te zetten en verwijst klanten door.

N

Je hebt sowieso levenslang het recht om de ontvangen materialen van de opleiding en toolkits te gebruiken voor coachdoeleinden. Gedurende je licentieperiode houdt je daarnaast toegang tot de trainingssite materialen, inclusief updates binnen de Toolkits Rust bij autisme en Betere Relaties.

N

Je krijgt een gratis ticket voor de jaarlijkse live inspiratiedag in september/oktober met alle gecertificeerde coaches en coaches in opleiding, deze is meestal de laatste vrijdag van september. In 2024 is dit vrijdag 4 oktober in Apeldoorn.

N

Twee keer per jaar is er een online of live speciale mastermindsessie voor de gecertificeerde autismecoaches. Dat kan ingevuld worden door met elkaar te masterminden, met een externe spreker of trainer rondom een thema, of worden ingevuld door een van de leden van het netwerk.

N

Je houdt met de licentie ook toegang tot het netwerk via de maandelijkse mastermindsessies, de acceleratiedagen en de besloten Facebookgroep om naar behoefte te connecten, vragen te stellen en met elkaar te sparren.

N

Je kunt klanten doorverwezen krijgen, meestal is dit geautomatiseerd via de pagina /coaches. Als dit persoonlijk is dan is dit is afhankelijk van de aanvragen, regio en passende match tussen vraagstuk en autismecoach. Wij kunnen hier geen garanties in geven.

Wat verwachten we van jou als gecertificeerd autismecoach?

Om de kwaliteit en waarde van het netwerk en daarmee van de gecertificeerde autismecoaches hoog te houden hebben we ook een aantal verwachtingen.

  • Iedereen behandelt elkaar met respect.
  • Je bent erop uit om geven, hoe meer je geeft, hoe meer je ontvangt.
  • We helpen elkaar om succes te bereiken en juichen zowel ons eigen als andermans succes toe.
  • Je durft je kwetsbaar op te stellen en om hulp te vragen, waarbij we elkaar vanuit veiligheid steunen en helpen.
  • Als je je niet veilig voelt of onvrede voelt, meld je dit bij Marja zodat we het samen kunnen bespreken en oplossen.

 

Daarnaast een praktische verwachting

Een netwerk vormen doen we samen. Het wordt zeer op prijs gesteld dat er mee gedacht wordt om verdere invulling te geven aan ons netwerk. Dus kom vooral met ideeen en mogelijkheden.

Om het netwerk levend te houden verwachten we dat je zo veel mogelijk, maar liefst in ieder geval 2 sessies per jaar live/online aanwezig bent. Bijvoorkeur tijdens de jaarlijkse inspiratiedag (meestal elke laatste vrijdag van september) en de speciale masterminds voor gecertificeerde autismecoaches. Immers, dit is de plek om met elkaar te connecten en geïnspireerd en gevoed te worden. Een bijdrage leveren aan het netwerk hoeft je niet veel tijd en inspanning te kosten. Het kan zijn het antwoorden op een vraag, zelf een vraag stellen of wat delen in de besloten facebookgroep en tijdens de masterminds en inspiratiedag. Op deze manier kunnen we met en van elkaar blijven leren.

Totale afwezigheid van de live/online sessies en geen actieve bijdrage leveren in welke vorm dan ook, kan ertoe leiden dat je uit het netwerk geplaatst wordt.

 

Beëindigen van je licentie

Wil je jouw lidmaatschap beëindigen? Dat vinden we natuurlijk erg jammer. Doe dit in ieder geval een maand voordat jouw jaar afloopt door een email te sturen naar info@autismecoach.nl Wij zullen dit dan bevestigen en de beëindiging effectueren. Want na jouw formele afmelding zullen we binnen een maand de toegang tot het Netwerk, de community en leeromgeving afsluiten en jouw profiel op de website www.autismecoach.nl/coaches verwijderen. Je mag gewoon de materialen van de opleiding en de toolkits blijven gebruiken voor je coaching. Je hebt alleen geen toegang meer tot de digitale omgeving.

 

blank
blank

Investering voor de licentie

Om je licentie voor de Gecertificeerd Autismecoach te houden wordt, naast een inspanningsbijdrage ook een financiële bijdrage gevraagd.

Heb je de Online Autismecoachopleiding gevolgd dat geldt er een toetredingsbedrag van 1000 euro, excl btw.

Het jaarlijkse tarief voor de jaarlicentie is daarnaast 1000 euro excl. btw.  Of kies voor 100 euro excl. btw per maand bij maandelijkse betaling. De betaling vindt plaats via automatische incasso. Lidmaatschap ga je aan voor een volledig kalenderjaar en is tussentijds niet opzegbaar.

Realiseer je dat je de investering voor deze licentie er al uit hebt met één klant die een coachtraject bij je afneemt, mits je er goede tarieven voor vraagt.

Wanneer het zichtbaar zijn op de website en de socials van Autismecoach je jaarlijks 1 nieuwe klant oplevert die een coachtraject bij je afneemt, dan heb je je investering er al weer uit. Mits je goede tarieven vraagt. Daarmee maak je dus vervolgens gratis gebruik van alle extra diensten uit de licentie.

 

Prijsbepaling

We hebben de prijs gebaseerd op een benchmark onder vergelijkbare organisaties. Daarbij is gekeken naar wat de licentie oplevert als je een coachpraktijk hebt aan inkomsten via doorverwijzingen en zichtbaarheid, plus wat het netwerk voor je betekent gedurende het jaar. Met ons nieuwe tarief zitten we ruim onder het gemiddelde. 

Zakelijke trajecten via Autismecoach ​​


Wij worden steeds vaker gevraagd door grote organisaties om Autismecoaches te leveren. Dat vinden we fantastisch en werken we graag aan mee. Omdat Autismecoach steeds bekender wordt, wij verder professionaliseren en doorgroeien haken steeds meer bedrijven aan op de (bedrijfs)naam, expertstatus, zichtbaarheid en marketinginspanningen. Hier hebben we afgelopen jaren veel tijd en geld in geïnvesteerd.

 

Niet voor iedereen

Hoewel we het alle autismecoaches gunnen om in het bedrijfsleven te coachen zal dit niet bij iedereen passen. Om het basis licentiemodel betaalbaar te houden, maar ook van betekenis te kunnen zijn voor de zakelijke markt hebben we gekozen voor een aparte constructie bovenop de basis licentie voor de zakelijke coachtrajecten.

Sommige autismecoaches hebben (ruime) ervaring in het bedrijfsleven en weten hier uitstekend hun weg in te vinden. Voor anderen geldt dat zij liever alleen persoonlijke coaching willen geven, en voelen niets voor de zakelijke markt. Wat uiteraart ook helemaal prima is.

Mocht jij ook graag in het bedrijfsleven via Autismecoach aan de slag willen laat het ons dan weten. Zodra er een vraag is kunnen we bespreken of er een match is.

 

Een iets andere werkwijze

Zakelijke trajecten vraagt van ons veel meer dan een ‘normale’ doorverwijzing. Vaak zit er een stuk tijd in voor ons om de samenwerking op te starten. Bovendien hangt onze naam en reputatie aan de betreffende coach die naar de organisatie gaat. Daarom willen we hier zo zorgvuldig mogelijk in zijn.

Autismecoach is de contactpersoon voor de organisatie. Als een doorverwijzing niet doorgezet of opgepakt kan worden, of er zijn meer coaches nodig, dan komt de lead weer terug naar Autismecoach (waar deze vandaan komt) waarna wij een andere coach hiervoor benaderen. De coach kan altijd bij ons terecht mocht hij/zij ergens in vastlopen en helpen we waar mogelijk. Coaching gebeurt meestal onder de eigen vlag van de betreffende autismecoach. Waar dus ook de verantwoordelijkheid en facturatie blijft.

 

Extra fee voor zakelijke trajecten

Voor de zakelijke trajecten die via ons binnenkomen geldt voor 2024 een extra fee van 15% per factuur gedurende de totale duur van de samenwerking, inclusief komende (vervolg)trajecten, workshops en trainingen binnen die organisatie nu en in de toekomst waarmee wij je hebben binnengebracht. Dit tarief kan jaarlijks worden aangepast.

De fee naar Autismecoach wordt elk kwartaal vanuit de autismecoach die de coaching doet uit eigen initiatief opgegeven. Dit doen we vanuit vertrouwen middels een zo simpel mogelijke formule en werkwijze. Namelijk, eens per kwartaal (bijv de eerste of tweede week na het eind van een kwartaal) stuur je een daarvoor door Autismecoach beschikbaar gestelde ingevulde Excel naar info@autismecoach.nl met daarop de inkomsten van de doorverwezen organisaties. Wij sturen dan een factuur met de geldende fee van het opgegeven bedrag die jij binnen 14 dagen voldoet.

Dit doe je zo lang als je actief voor de doorverwezen organisatie. Lopen jouw werkzaamheden daar af dan meld je dit bij Autismecoach. Mocht je geen capaciteit meer hebben voor nieuwe aanvullende trajecten of er graag uit willen, dan geef je dit door aan Autismecoach en zoeken wij (in overleg met jou) een vervangende coach waar we weer nieuwe afspraken mee maken.

Wij kijken uit naar een fijne verdere samenwerking!

Tot slot, we hopen dat je het interessant en waardevol vindt om je aan te sluiten bij het Gecertificeerd Autismecoach Netwerk en dat je kunt vinden in het bovenstaande.

Door je lidmaatschap aan te gaan of te verlengen ga je automatisch akkoord met het bovenstaande.

Heb je vragen? Laat het ons gerust weten. We hopen je binnenkort weer ergens te zien/spreken. Online of in real life. Tot snel.

Marja & Team Autismecoach

 

blank

P.S. Ben je nog geen lid, maar wil je wel onderdeel worden van dit mooie netwerk?

Toegang is alleen mogelijk via de Autismecoachopleiding. 

Neem contact met ons op als jij je ook wilt aansluiten.

Van harte welkom!