Veelgestelde vragen

Omdat wij dagelijks ontzettend veel mails krijgen, is het voor ons niet meer mogelijk om iedereen persoonlijk te beantwoorden. Wij hebben de meest ontvangen vragen geclusterd en die vragen beantwoorden we graag hieronder voor je.

Staat jouw vraag hier niet tussen en is een antwoord wel gewenst, dan doen we ons uiterste best om je binnen 2 werkdagen een antwoord te mailen.
Marja & Team Autismecoach

Vragen over een training of opleiding van Autismecoach

Waarvoor kan ik bij Autismecoach terecht?

Bij Autismecoach maken wij het leven van volwassenen met autisme en hun omgeving mooier en makkelijker. Door het opleiden van autismecoaches die praktisch en to-the point coachen naar meer rust en betere relaties. En met waardevolle training en coaching voor partners, ouders en volwassenen met autisme.

Autismecoach is het bedrijf van Marja Boxhoorn en haar team. Opgericht omdat zij zelf een gezin heeft waarin autisme regelmatig de hoofdrol pakt. En verder uitgewerkt omdat ze merkte dat er geweldige methodes zijn om de regie weer terug te krijgen, zodat iedereen weer meer rust en ruimte ervaart.

Nu richten we ons op zorgverleners die zich willen specialiseren op autisme. Op managers- en andere professionals die willen ontdekken hoe je makkelijker communiceert met collega’s met autisme. En helpen we nog altijd de mensen met autisme zélf, met tips, opleidingen en een boek om cadeau te geven aan de mensen in je directe omgeving.

We werken praktisch. Resultaatgericht. En met de volle focus op autisme. Beter dan dit wordt het niet, pak je kans nu om met ons te gaan werken.

Ben je coach en werk je met volwassenen met autisme? Klik dan hier.

Ben je partner/ouder/naaste van een (jong)volwassene met autisme? Klik dan hier.

Herken je je zelf in autisme? Klik dan hier.

Ben je werkgerelateerd betrokken bij een medewerker met autisme? Klik dan hier.

Samen kunnen we het leven van mensen met autisme en hun naasten mooier en makkelijker maken!

Is Autismecoach een erkend opleidingsinstituut?

Autismecoach heeft een uitstekende CEDEO erkenning met een score van 9,9 op klanttevredenheid. Cedeo is de onafhankelijke certificerende instantie voor de HR-sector. Aan de hand van periodiek klanttevredenheidsonderzoek onder inkopers van opleidingen en andere HR-diensten beoordeelt Cedeo de aanbieders op kwaliteit, continuïteit en klantgerichtheid. Het predikaat betekent een erkenning van kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid van Open Bedrijfsopleidingen, en deze Cedeo-erkenning wordt uitsluitend verleend aan organisaties waarvan is gebleken dat minimaal 80% van de opdrachtgevers tevreden tot zeer tevreden is over de kwaliteit.

 

Kan ik meer informatie ontvangen over de online trainingen en/of opleidingen van Autismecoach?

Op de website: https://www.autismecoach.nl/trainingen/ vind je alle informatie over de online trainingen van Autismecoach. Hier vind je ook uitgebreide informatie over de online Autismecoach opleiding. Wil je meer weten over de opleiding of heb je nog vragen? Stel ze gerust via e-mail of stuur een Whatsapp bericht naar: 085-0607603.

Kan ik een vrijblijvend advies gesprek aanvragen?

We snappen dat je nog vragen hebt voordat je je inschrijft voor een training of opleiding. Op onze website vind je al veel informatie. Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kun je een gesprek aanvragen via deze link: www.autismecoach.nl/strategiesessie/

Geven jullie ook incompany trainingen?

Jazeker. Dit doen wij steeds vaker en maakt ons en onze klanten erg gelukkig. We gaan graag in gesprek over de wensen vanuit de organisatie en de mogelijkheden vanuit ons. Je kunt het makkelijkste een e-mail sturen naar info@autismecoach.nl of stuur een Whatsapp bericht naar 085-0607603. Samen met jou inventariseren we wat de wensen zijn en de mogelijkheden vanuit Autismecoach bespreken.

Komt de training of opleiding in aanmerking voor accreditatiepunten?

Onze ervaring is dat het voor ons ondoenlijk is om te kunnen aansluiten bij de enorme verscheidenheid aan beroepsverenigingen en aan alle steeds veranderende eisen te voldoen. Je bent vrij om bij jouw eigen beroepsvereniging een aanvraag te doen voor punten. Meestal zijn hier wel mogelijkheden voor. Via je vrije ruimte kun je, na het met een voldoende afronden van een training of opleiding, vaak een aantal punten krijgen.

Zijn de online trainingen en opleidingen geschikt als je werkt met mensen met een verstandelijke beperking en/of met kinderen?

Alle online trainingen en opleidingen zijn gericht op het werken met (jong)volwassenen vanaf ongeveer 16 jaar met (kenmerken van) autisme met een normale tot hogere begaafdheid. De materialen die ontwikkeld zijn nodigen uit om samen met de cliënt door te nemen waarbij de cliënt meer zelfinzicht krijgt in zijn/haar gedrag en gevoelens.

Kan ik ook aansluiten bij het coachnetwerk van Autismecoach?

Je bent van harte welkom om ook aan te sluiten bij het netwerk van gecertificeerde autismecoaches. Toegang is alleen mogelijk door het volgen en succesvol afronden van de Autismecoachopleiding. Het netwerk van onze autismecoaches bestaat uit gecertificeerde autismecoaches die dezelfde visie en methodiek inzetten die ontwikkeld is door Marja. Onze gecertificeerde coaches hebben hierin tijd, geld en energie geïnvesteerd. Het is helaas niet mogelijk om je van buitenaf bij aan te sluiten. Wil je meer informatie kijk dan op deze pagina over de Autismecoach Jaaropleiding: www.autismecoach.nl/online-autismecoachopleiding. Vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan om de mogelijkheden te bespreken via www.autismecoach.nl/strategiesessie

Wat zijn de algemene voorwaarden van Autismecoach?

Klik hier voor de algemene voorwaarden van Autismecoach. https://www.autismecoach.nl/algemene-voorwaarden/

Hoe kan ik inloggen in de door mij aangeschafte online training?

Via onze website www.autismecoach.nl kun je rechtsboven op de knop Mijn training | inloggen klikken. Daar vul je je gebruikersnaam en wachtwoord in die je bij betaling hebt aangemaakt. Daarna zie je een overzicht van de online trainingen staan. Bij de training die je aangekocht hebt kunt je klikken op ‘start training’. Het is belangrijk dat je inlogt met het e-mailadres dat je bij je bestelling hebt gebruikt. Op dit e-mailadres ontvang je een bevestigingse-mail met informatie om in te loggen. Heb je geen e-mail ontvangen? Kijk dan even in je spam- of reclamefolder of de e-mail daar terecht is gekomen. Lukt het nog niet? Stuur dan een duidelijke beschrijving en liefst ook een screenshot waar je precies tegen aanloopt en welke training je volgt. Doe dit naar info@autismecoach.nl Zo kunnen we je snel weer op weg helpen.

Vragen over coaching van (jong)volwassenen met autisme en hun naasten

Ik wil graag een persoonlijke vraag voorleggen, kan dat?

Heb je een persoonlijke vraag over autismecoaching of over het omgaan met een puber, partner, collega, vriend of familielid met autisme? Helaas is het voor ons onmogelijk om in te gaan op jouw persoonlijke situatie of die van anderen. We raden je aan een afspraak te maken bij een Gecertificeerd Autismecoach of een van onze trainingen te volgen. De meeste trainingen bieden naast uitgebreide en praktische informatie en een besloten community je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan Q&A sessies waarbij je contact krijgt met een van onze trainers die jouw vraag kan behandelen en je ook vanuit de groep met gelijkgestemden kunt connecten.

Kan ik jullie bellen om de juiste coach te vinden?

Wij kunnen je daarmee helaas niet verder helpen, hierin spelen wij geen actieve rol. Wij bieden dit platform als service, omdat er veel vraag is naar autismecoaches en we mensen graag de mogelijkheid willen bieden om met één van de autismecoaches in contact te komen. Op deze pagina Vind een coach – Autismecoach zie je de gecertificeerde autismecoaches. Je kunt hier zelf een keuze uit maken en contact leggen voor een oriënterend gesprek.

Coachen jullie ook kinderen tot 16 jaar?

De hulp in de vorm van coaching en trainingen van Autismecoach richt zich op (jong)volwassenen vanaf ongeveer 16 jaar. Voor begeleiding en coaching van kinderen jonger dan 16 kun je bij je eigen huisarts informeren of gebruik maken van een clientondersteuner van Stichting MEE. https://www.mee.nl/clientondersteuning. Zij zijn goed op de hoogte van de sociale kaart in jouw regio.

Hoe werkt een autismecoachtraject en wat zijn de kosten hiervoor?

Een autismecoachtraject begint bij een kennismakingsgesprek waarbij geïnventariseerd wordt waar je tegen aan loopt in het dagelijks leven en daarvoor gecoacht wil worden. De autismecoach doet dan een voorstel voor het coachtraject, hoe dat eruitziet en wat de kosten hiervan zijn. De autismecoaches hebben hun eigen praktijk waarin ze de methode van Autismecoach inzetten. Daarnaast heeft elke coach ook weer eigen specialismes.

De coaches bepalen aan de hand van de vraagstukken wat voor traject zij aanbieden. Ook de tarieven hiervoor wordt door de desbetreffende coach bepaald. Vragen over tarieven, vergoedingen en dergelijk kun je allemaal stellen in het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek. Op deze pagina kun je een autismecoach vinden bij jou in de buurt.

Wordt autismecoaching vergoed?

Autismecoaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Er zijn meestal wel goede mogelijkheden om dit uit een persoonsgebonden budget (PGB) te betalen. Bespreek met je autismecoach wat de mogelijkheden zijn hiervoor. Op deze pagina kun je een autismecoach vinden bij jou in de buurt.

Ik wil graag door Marja gecoacht worden, kan dat?

Afgelopen jaren heeft Marja vaak de vraag gekregen of zij persoonlijk de 1-1 coaching wilde doen. Maar ze deed het niet. Haar focus lag in het opleiden van andere coaches. 

Nu hebben een beperkt aantal mensen de exclusieve mogelijkheid om met Marja persoonlijk te werken. Maar lees eerst even goed voor wie dit is, want deze vorm van coaching is niet voor iedereen.

www.autismecoach.nl/werk-met-marja

 

Zijn er ook autismecoaches in België?

Er zijn momenteel een aantal coaches uit België die de Autismecoach Jaaropleiding volgen bij Marja. Zodra zij gecertificeerd zijn zul je de coaches op onze coachpagina vinden.

Vragen over het boek Meer Rust en andere (gratis) producten

Waar kan ik het boek of e-book Meer rust en minder stress bij autisme bestellen?

Het boek is verkrijgbaar via onze eigen site: www.autismecoach.nl/boek en bij de reguliere (internet)boekhandels.

Waar vind ik het wachtwoord voor het gratis online werkboek?

Wat goed dat je het boek Meer rust en minder stress bij autisme van Marja hebt besteld en aan de slag wilt met het online werkboek. Je kunt deze gratis opvragen via www.rustbijautisme.nl De hint naar het wachtwoord voor het aanvragen van het werkboek is het zevende (7e) woord van hoofdstuk 1 in het boek/ e-book.

Ik heb mijn bestelling nog niet binnen, wanneer kan ik die verwachten?

Al onze online producten worden na aanschaf direct en automatisch per e-mail naar je verstuurd. Heb je geen e-mail ontvangen? Kijk dan even in je spam- of reclamefolder of de e-mail daar terecht is gekomen. Ook daar niets gevonden? Stuur ons dan een e-mail naar info@autismecoach.nl met jouw gegevens en de training die je volgt. Dan helpen we je graag verder.

Ik heb een e-mail ontvangen met de bevestiging van de bestelling, echter daarna niets ontvangen.

Heb je een e-book, kaartjes, online training, mini toolkit besteld en niets ontvangen? Al onze online producten worden na aanschaf direct per e-mail naar je verstuurd. Heb je geen e-mail ontvangen? Kijk dan even in je spam- en reclamefolder of de e-mail daar terecht is gekomen. Het komt ook voor dat je virusscanner of mailprovider onze e-mail tegenhoudt. Als je geen e-mail van ons ontvangen hebt, stuur ons dan een bericht (info@autismecoach.nl) zodat wij het zo snel mogelijk in orde voor je kunnen maken.

Kan ik een bewijs van deelname krijgen voor de gratis webinars, masterclasses en online trainingen?

Voor de gratis webinars, masterclasses en online trainingen verstrekken wij geen deelnamebewijzen.

Kunnen we een keer iets afspreken om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen of om te weten hoe jij hierover denkt?

Het is voor Marja onmogelijk om op alle aanvragen in te gaan. Een email sturen kan natuurlijk altijd. We bespreken regelmatig de ingekomen aanvragen en nemen dan zelf contact met je op als Marja op je uitnodiging in wil gaan.

Wil je mijn afstudeeronderzoek delen onder jouw lezers?

We zijn natuurlijk heel blij met al het onderzoek wat wordt gedaan. We krijgen alleen bijna dagelijks dit soort verzoeken en kunnen daar helaas niet op ingaan.

OVERIGE VRAGEN

Mijn vraag staat hier niet bij?

Stuur ons dan een e-mail op info@autismecoach.nl en beschrijf kort en duidelijk waar jouw vraag over gaat. Geef ook aan of het over een dienst of product gaat en om welke. Zo kunnen we je snel verder helpen.