AUTISMECOACHING VOOR MEER RUST EN BETERE RELATIES

Persoonlijke coaching voor (jong)volwassenen met autisme(kenmerken).

Met een praktische aanpak en concrete handvatten verminder je stress en verbeter je de relatie met partner, vriend of collega.

Een mooier en makkelijker leven met autisme, het kan!

Herken je dit?

  • Je herkent je in autisme maar wilt het niet als excuus gebruiken, maar hoe vertel je zonder in moeilijke termen te vertellen wat je lastig vindt of goed in bent.
  • Je hebt nogal eens last van stress in je leven en weet soms niet meer wat je daaraan kunt doen.
  • Je merkt dat thuis en op het werk de sfeer beroerd is en dat wil je graag anders.

 

Autisme kan ook knap ingewikkeld zijn

Autisme is voor de buitenwereld niet altijd makkelijk te begrijpen. Soms denk je wel eens dat niemand jou begrijpt. Alle coaches hebben ervaring met het coachen bij autisme, de meeste coaches hebben met autisme te maken in hun eigen gezin of zijn al jarenlang professioneel werkzaam met mensen met autisme.

 

Hoe houd je zelf het hoofd boven water?

Misschien denk je dat anderen zich maar aan jou moeten aanpassen. Wil je met rust gelaten worden. Zou je graag in een hutje op de hei willen wonen, zodat je maar geen last hebt van iedereen die wat van je wil. Helaas is de werkelijkheid anders. Je zult het zelf moeten doen. En weet, het kan. Tijdens de coaching helpen we je graag te ontdekken waar jouw mogelijkheden liggen om invloed uit te oefenen op situaties die je graag anders zou willen zien.

 

Wil jij het anders?

Wil jij graag beter om kunnen gaan met je stress? Waardoor je veel meer rust, ontspanning en vrijheid gaat ervaren? Of het gedoe in de omgang met je partner, vriend of collega nou eens goed aanpakken? Lees dan snel verder of neem direct contact met ons op.

Ook met autisme kun je enorm veel bereiken

Waar kunnen we je bij helpen?

 

> AUTISMECOACHING BIJ STRESS

Gespecialiseerde coaching bij stress. Samen met je coach ga je aan de slag met een effectief stappenplan voor meer rust bij autisme waar je blijvend profijt van hebt.

> AUTISMECOACHING BIJ RELATIES

Ook als je mateloos irriteert aan je partner, vriend of collega en niet meer weet hoe je het samen gezellig kunt houden helpt praktische coaching om je relatie met partner, familie of collega te verbeteren. Zodat er meer onderling begrip is en tweerichtingsverkeer.

> AUTISMECOACHING OP HET WERK

Je werk neemt een belangrijk deel in van je dagelijks leven. Soms slurpt werk al je energie weg en blijft er weinig meer over voor thuis. Voorkom dat je steeds weer gedoe hebt op het werk en ga samen aan de slag voor minder stress en een betere samenwerking op het werk.

> COACHING VOOR PARTNERS & OUDERS

Het valt niet altijd mee om met iemand met autisme om te gaan. Of het nu je partner of volwassen kind is. Als je al een handleiding hebt gevonden, blijkt de praktijk weerbarstig. Samen met een gespecialiseerd autismecoach kun jij ook meer grip op stressvolle situaties krijgen en leren hoe je de onderlinge band kunt versterken voor een rustiger en liefdevoller leven.

Wat de uitdagingen ook zijn waar je momenteel voor staat, weet dat er veel mogelijk is.

Persoonlijke coaching helpt je snel verder

Dit is wat je nodig hebt:

  • Een coach die snapt wat autisme is en op jouw persoonlijk kan inzoomen
  • Praktische en to the point coaching, geen geneuzel of jarenlange therapie, maar kort en krachtig aan de slag.
  • Helderheid over hoe je jouw inzichten vertaald naar de dagelijkse gang van zaken, zodat je ook effect merkt.
  • Soms gewoon even uitblazen, maar meeste tijd concreet aan de slag.
  • Je eigen vaardigheden aanscherpen, zodat je goed uit je woorden komt en miscommunicatie voorkomt.
  • Een handleiding voor het leven ontwikkelen, waardoor je gewoon begrijpt hoe autisme bij jou werkt en hoe je meer plezier in het leven hebt.
  • Niet meer uitvogelen hoe je samen met partner, vriend of collega een goed gesprek kunt voeren, maar de kern aanpakken.

Landelijk werkend team van gecertificeerd Autismecoaches

Autismecoach biedt samen met een team van gecertificeerde Autismecoaches begeleiding aan volwassenen en jongeren met autisme. Wij helpen mensen met autisme en desgewenst de directe omgeving naar een mooier en makkelijker leven met autisme. Vanuit vastlopen, gestrest of gefrustreerd zijn weer meer plezier en voldoening in alles wat je doet. Wij zijn met ons team van coaches actief in heel Nederland, er is altijd wel iemand bij jou in de buurt. Ook online kunnen we uitstekende coaching bieden, dus waar je ook woont ter wereld, we helpen je graag.

Hoe fijn zou het zijn om weer te leven in plaats van overleven? 

We helpen jou je basis weer op orde te krijgen

We helpen je om je eigen basis weer op orde te brengen. We zorgen ervoor dat je beter begrijpt hoe autisme in jouw leven doorwerkt. Je leert precies hoe stress bij jou oploopt en wat je kunt doen om weer rust in je hoofd te krijgen. Je krijgt praktische handvatten aangereikt die je zelf keer op keer toe kunt passen. Zodat je meer grip op je eigen werk en leven ervaart.

 

Door te kiezen voor autismecoaching kies je voor:

✓ Rust in je hoofd, zonder steeds overprikkeld te zijn

✓ Weer genieten van de kleine dingen, in plaats van alle chaos en onrust

✓ De relatie met je geliefden verbeteren voor meer verbondenheid en gezelligheid

✓ Meer het leven te leiden wat bij jou en jou (on)mogelijkheden past

✓ Relaxter door het leven gaan en meer genieten

✓ Je veerkrachtig en energiek voelen voor wat jij belangrijk vindt

Je hoeft het niet alleen te doen

Veel gestelde vragen over autismecoaching:

Vraag: Wat kost de coaching?

Antwoord: Dat is afhankelijk van jouw vraagstukken. In een oriënterend gesprek neem je met je autismecoach door waar je tegen aanloopt en wat je graag wilt bereiken. Je krijgt dan een voorstel van hoe jullie kunnen samenwerken en wat je investering hiervoor is. Hebben jullie er beiden een goed gevoel over dan kunnen jullie het coachtraject opstarten.

Vraag: Kan ik de coaching uit een persoonsgebonden budget betalen?

Antwoord: Meestal zijn daar goede mogelijkheden voor. Als je al een pgb hebt kun je samen afspraken maken met je autismecoach. Heb je nog geen budget, vraag dan een keukentafelgesprek aan bij de WMO afdeling van jouw gemeente. Je hebt altijd recht op een pgb. In overleg met een autismecoach naar keuze kun je een voorstel maken binnen de richtlijnen hoe jij graag geholpen wil worden. Samen kunnen jullie kijken hoe jullie dit in jouw situatie het beste aan kunnen pakken.

Vraag: Wat doe ik als ik via mijn werkgever een coachtraject aan wil gaan?

Antwoord: Vaak kun je je opleidingsbudget ook voor coaching inzetten. Een werkgever heeft er baat bij als jij niet ziek wordt of niet in een burnout terecht komt. De kosten van verzuim wegen niet op tegen de preventieve kosten van coaching. Samen met je coach kun je voorstel maken waar jij mee naar je werkgever kunt. Of vraag alvast eens op je werk welke mogelijkheden er zijn.

Vraag: Ik ben druk met een studie, heb een hoge werkdruk of er speelt veel in mijn priveleven, word coaching dan juist niet te veel?

Antwoord: Of de belasting te hoog voor jou wordt is voor mij moeilijk in te schatten. Wat ik wel weet is dat als je zelf autisme hebt stress je dagelijkse praktijk is. Als een of twee tips het voor jou al wat lichter en makkelijker kan maken dan houd je meer ruimte in je hoofd over voor je studie, of wat het dan ook maar is. Reken op week zo’n 1 tot 1,5 uur om je gesprekken te voeren. De uitvoering doe je tussendoor in je dagelijkse praktijk, wat je uiteindelijk meer rust en energie gaat opleveren.

Vraag: Ik heb je boek Meer rust en minder stress bij autisme is, wat voegt de coaching nog toe?

Antwoord: Het blijkt dat veel mensen met autisme de omslag van wat ze gelezen hebben in een boek moeilijk naar de praktijk kunnen omzetten. In de persoonlijke coaching wordt alles in kleine stukjes aangereikt en voor jou op maat gemaakt. Zo gaat het steeds beter voor jou persoonlijk werken.

Nog andere vragen? Stel ze mij gerust! Stuur me een email op info@autismecoach.nl

 

Wil je graag een gratis gesprek om jouw mogelijkheden te bespreken?