ONLINE TRAINING: COACHEN NAAR BETER OMGAAN MET AUTISME

Een praktische coachmethode voor professionals die ouders en partners van een (jong)volwassene met autisme helpen.

Ontdek hoe je in 7 stappen ouders en partners van een (jong)volwassene met autisme helpt naar een harmonieuzer en rustiger leven.

 

–>  Wil je je expertise vergroten om ouders en partners van een (jong)volwassene met autisme nog beter te helpen naar meer rust in huis?

 

–>  Wil je een praktische coachmethode waar je tijdens je gesprekken volop uit kunt putten zodat elk gesprek resultaat heeft?

 

–>  Wil je je eigen coachskills naar een hoger level brengen waarmee je een nog betere coach wordt?

 

Training Coachen naar beter omgaan met autisme

Startdatum: direct

Trainingsduur: 1 jaar

Trainingsmanier: zelfstudie, Q&A, community

Studiebelasting: 1-2 uur per week

Vooropleiding: minimaal MBO

 

Dan is deze praktische en resultaatgerichte training wat voor jou!

 

Voor wie is deze online training?

Deze training is speciaal voor jou als je coach, psycholoog, ambulant begeleider bent en frequent ouders en partners coacht met een hulpvraag over hun geliefde met autisme.

Wat leer je in de online training ‘Coachen naar beter omgaan met autisme’?

->  Een complete coachmethode om ouders en partners van een (jong)volwassene te coachen naar een rustiger leven.

->  Volop praktische en bewezen methodieken, stappenplannen en handvatten waarmee jouw klanten resultaat bereiken.

->  Een professionele coachstijl waarmee je vol zelfvertrouwen je klanten tegemoet treedt en precies weet hoe je bijdraagt aan de ontwikkeling van je klant.

->  Je krijgt inzichten in de vraagstukken van ouders en partners en hoe je die het beste kunt benaderen, zodat je coachtrajecten altijd toeleiden naar resultaat voor je klant.

 

Marja Boxhoorn Autismecoach

  Onze trainingen zijn via het CEDEO met een 9,9 klanttevredenheid gewaardeerd

Steeds vaker komen er ouders en partners van een (jong)volwassene in je coachpraktijk. Ze willen graag leren hoe ze beter om kunnen gaan met hun geliefde met autisme. Want het leven is niet altijd makkelijk als er sprake is van autisme.

-> De partner of jongere is passief, star of overheersend waardoor de sfeer negatief beïnvloed wordt.

-> De ouder of partner weet niet meer wat te doen om de jongere of partner met autisme uit de passiviteit te halen zodat er weer beweging ontstaat.

-> Een goed gesprek voeren en echte verbinding voelen is bij tijd en wijle een grote uitdaging.

-> De stress die het ‘zorgen’ met zich meebrengt kan voor overbelasting zorgen.

 

Terwijl wat ze graag willen is: rust in huis. 

 

-> Ze willen heel graag helpen zonder zichzelf weg te cijferen.

-> Ze willen echte verbinding, tweerichtingsverkeer en het beste in elkaar naar boven halen.

-> Ze willen het autisme echt begrijpen, waarom er zo heftig of juist passief wordt gereageerd en wat ze kunnen doen om samen meer plezier te hebben.

-> Ze willen een fijne relatie hebben waar alles er mag zijn.

-> Echt harmonie in het gezin en een fijner leven voor alle gezinsleden.

 

Daar kun jij bij helpen!

Samen kunnen we het leven van mensen met autisme en hun naasten mooier en makkelijker maken!

Online Leeromgeving

Je krijgt, na je definitieve aanmelding, toegang tot onze online leeromgeving met alle videolessen waarmee je je de methodiek van het coachen naar beter omgaan met autisme zelfstandig eigen maakt.

 

Online Toolkit Omgaan met autisme

Je krijgt toegang tot de exclusieve digitale toolkit vol met handige coachmaterialen om effectief partners en ouders te coachen naar beter omgaan met hun geliefde met autisme.

 

Maandelijkse Q&A’s

Elke maand (muv de zomermaanden) is er een online groepscoachsessie. Om casuïstiek te bespreken, en jouw vraagstukken door te nemen. Je leert niet alleen van je eigen vragen maar ook van de vragen van anderen.

 

Hier een greep uit wat je gaat ontdekken:

 

 • Hoe je ouders en partners helpt als autisme een verboden woord is, terwijl het overduidelijk is en er grote en kleine struggles in huis zijn.
 • Hoe je ouders en partners handvatten geeft om in gesprek te komen en te blijven.
 • Wat je ouders en partners kunt meegeven om rust in huis te krijgen en stress te verminderen.
 • Welke beïnvloedingsmethodes ouders en partners in de dagelijkse praktijk kunnen toepassen om ruimte en beweging in gedrag te bewerkstelligen
 • Hoe je op een concrete en praktische manier uitleg geeft over autisme, zodat er meer onderling begrip komt en ouders/partners steeds beter begrijpen wat het autisme is van hun geliefde.
 • Hoe je ouders en partners kunt helpen om om te gaan met vaak moeilijk gedrag, zonder er zelf aan onderdoor te gaan.
 • Wat je kunt doen om ouders en partners te helpen in de balans tussen loslaten, ingrijpen en bijsturen, zonder het leven over te nemen.
 • Wat ervoor nodig is dat ouders en partners zelf niet in een burnout terecht komen door overvragen en hun eigen batterij ook kunnen blijven opladen.
 • Hoe je een open en fijne sfeer creëert waar ouders en partners hun eigen stuk kunnen onderzoeken en durven reflecteren op eigen gedrag in contact met de geliefde met autisme.
 • Welke mogelijkheden er zijn om ouders en partners, ouder en partner te laten zijn ipv de dagelijkse hulpverlener.
 • Hoe je helpt in de vaak ingewikkelde kwesties zoals verwachtingen, grenzen en praktische taken in het dagelijks leven.
 • Welke 101 acties je de ouder/partner mee kan geven die hij/zij eenvoudig toe kan passen die ertoe bijdragen om samen een fijnere relatie te hebben.
 • Hoe je ouders en partners kunt ondersteunen in het aanbrengen van structuur, ook als ze zelf niet zo gestructureerd zijn.
 • Hoe je ouders en partners leert om adequaat om te gaan met de weerstand en boosheid van hun geliefde.
 • Welke uitdagingen op school en werk er vaak zijn en welke opties ouders en partners hebben om daarmee om te gaan.
 • Hoe je ouders en partners kunt ondersteunen in meer balans en harmonie in het gezin.

Dat is precies wat je gaat leren in deze online training ‘Coachen naar beter omgaan met autisme’

Dit is wat je krijgt als je meedoet met de online training ‘Coachen naar Beter omgaan met autisme’:

 

 • Een kant en klare coachmethode om stap voor stap ouders en partners van een (jong)volwassene te coachen naar rust in huis. Inclusief een toolkit vol digitale werkbladen, oefeningen en speelse materialen die je gelijk in je coaching kunt inzetten.

 • Gedurende een half jaar krijg je diverse videolessen met werkboeken om je het coachprogramma eigen te maken. Zodat je zelf aan de slag kan met de 7 stappen naar omgaan met autisme. 

 • Maandelijkse Q&A om casuïstiek te bespreken, jouw persoonlijke vraagstukken door te nemen en gecoacht worden naar het next level. Je leert niet alleen van je eigen vragen maar ook van de vragen van anderen.

 • Deelname aan een besloten online community waarin je al je vragen en casussen kunt bespreken. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen, maar maakt gebruik van de kracht van de groep en dat is enorm waardevol.

 • Je houdt 1 jaar toegang tot de video lessen, je werkmateriaal kun je allemaal downloaden en blijven gebruiken voor je eigen coachgesprekken.

Inclusief bonus!

Een exemplaar van het boek Meer rust en minder stress bij autisme.

Heb je hem al?

Super goed, geef dit boek dan door aan je klanten waarmee je de toegevoegde waarde van je coaching verhoogt.

blank

Samen kunnen we het leven van mensen met autisme en hun naasten mooier en makkelijker maken!

Deze online training begeleid ik, Marja zelf. Dankzij mijn kind met autisme ben ik altijd op zoek naar manieren, kennis en vaardigheden om beter om te gaan met autisme. Dit heeft veel rust in ons gezin gebracht en mijn passie en verlangen aangewakkerd om ook anderen daarmee te helpen.

De afgelopen 15 jaar trainde en coachte ik honderden m/v met autisme. Met deze ervaring ontwikkelde ik een methode voor meer rust en minder stress bij autisme en om (werk)relaties te verbeteren.

Nu wordt dit uitgebreid met een methode over omgaan met autisme. Zo geef ik graag mijn expertise weer door aan andere professionals die hier zelf ook mee verder gaan. Zodat we samen de wereld voor mensen met autisme mooier en makkelijker maken.

Doe je mee?

 

 
blank

Ontdek deze praktische coachmethode waar je gelijk mee aan de slag kunt met je klanten die een naaste met autisme hebben

Lijkt het je interessant om mee te doen?

Meld je dan nu aan en start direct met deze waardevolle training.

Zo leg jij beslag op deze unieke methode over het coachen van ouders en partners in het omgaan met een (jong)volwassene met autisme.

Are you in? Je bent van harte welkom om mee te doen!

“Ik merk dat de tools die ik heb gekregen mij helpen om de begeleiding op een goede manier te doen. En dat helpt mij om een stuk tevredenheid te ervaren dat het goed is hoe ik het doe. Dat merk ik ook aan de feedback die ik krijg van mijn cliënten. Ik kan betere begeleidingsgesprekken doen. Ik vond het waardevol om deze training te doen.”  

Leo Robbemond

Autismespiegel

“Marja weet altijd alle verschillende kennis over autisme heel mooi te bundelen en het uiteindelijk preciezer en overzichtelijker te maken waardoor het heel bruikbaar wordt. Ik had toch wel heel veel autisme als achtergrond maar elke keer hoor ik toch weer dingen waarvan ik denk: oh ja, wacht even, zo kan ik het ook gebruiken. Of dan zet Marja het net weer even op een andere manier bij elkaar waardoor er bij mij ook weer andere lijntjes worden getrokken of andere kwartjes vallen. Dus het levert mij iedere keer weer heel veel nieuwe inspiratie op, ondanks dat er over autisme al heel veel kennis aanwezig is.”

Karin Simonis

Zelfstandig Autismecoach

Samen kunnen we de wereld voor mensen met autisme en hun naasten mooier en makkelijker maken!

Veelgestelde vragen over de Online Training Coachen naar Beter Omgaan Met Autisme

Ik heb al diverse opleidingen gedaan. Heeft het dan nog zin om deel te nemen?

In deze online training zal je vast wat bekende dingen tegenkomen. Maar veel van wat ik bied, zul je niet in een reguliere opleiding tegenkomen. Je krijgt een mix van traditionele en slimme coachmethodes en bewezen effectieve tools die helpend zijn in de coaching van partners en ouders van mensen met autisme. De methodes zijn door Marja Boxhoorn zelf ontwikkeld en uniek. Ze zijn dus niet ergens anders verkrijgbaar.

Ik ben geen coach, is deze training dan geschikt voor mij?

Ja, deze training is zowel geschikt voor coaches die hun werkwijze willen verbreden en verdiepen en tools willen uitbreiden. Of voor zorgcoordinatoren in het onderwijs, huisartsen of consulenten. Als je met partners en ouders van mensen met autisme werkt en hierin je coachvaardigheden wilt en kunt inzetten bied dit programma je enorm veel waardevolle kennis en vaardigheden waarmee jij hen veel beter kunt helpen. Zo hoef je niet het wiel uit te vinden, maar kun je toepassen wat nodig is om te doen.

Ik ben in de periode dat de training wordt gegeven met vakantie of heel erg druk op mijn werk. Kan ik dan wel meedoen?

Zeker, je krijgt een jaar lang toegang tot de lessen en kunt alles op je eigen tempo doorlopen. Als je op vakantie bent, kun je als je wifi hebt eventueel ook doorgaan met de materialen. Of lekker vakantie vieren en daarna weer verder. Gelukkig kan alles op eigen tempo.

Wat is de tijdsinvestering?

Een deel van je tijdsbesteding is het bestuderen van de lessen. Daarnaast ga je er direct mee in je eigen praktijk mee aan de slag. Tijd die je met je huidige klanten al hebt, of die je met een oefenklant afspreekt. Reken op zo’n 3-4 uur per maand.

Kan ik alle materialen downloaden?

Alle materialen (muv de video’s) kun je opslaan op je computer, tablet of telefoon waardoor je alles altijd en overal kunt bekijken en naslaan. De twee boeken krijg je per post toegestuurd.

Heb je nog andere vragen?

Vind je deze online training erg interessant maar twijfel je nog of het echt bij je past of heb je specifieke vragen over de training? Stuur dan een mail naar info@autismecoach.nl en geef jouw beschikbaarheid in de komende week aan. Dan hebben we binnenkort belcontact zodat je al je vragen over de opleiding kunt stellen en een afgewogen keuze kunt maken.

 

Lijkt het je interessant om mee te doen?

Meld je dan aan en klik op de knop hieronder.

We kijken er naar uit jou ook te mogen verwelkomen!