Coachtraject Rust bij Autisme

 

In dit persoonlijke coachtraject ga je tegen een gereduceerd tarief met een autismecoach in opleiding aan de slag voor meer rust en minder stress.

 

Voor wie is dit coachtraject bedoelt?

 • Je hebt een diagnose in het autistisch spectrum óf herkent je overduidelijk in autisme en bent bereid hierop te reflecteren.
 • Je hebt een normale tot hoge begaafdheid.
 • Je wilt leren hoe stress bij je werkt en welke manieren jou rust kunnen geven.
 • Je bent bereid om tijd, geld en energie te steken in de gesprekken en het verwerken en toepassen van de opgedane inzichten.


Door wie wordt dit coachtraject begeleid?

De autismecoaches in opleiding zijn coaches die al ruime ervaring hebben in de begeleiding van mensen met autisme. In de AutismeCoachOpleiding leren ze hoe ze hun klanten met autisme nóg beter kunnen coachen met de methodiek Rust Bij Autisme. Hiervoor leren zij in de opleiding specifieke vaardigheden die effectief zijn en leiden tot resultaat. Bovendien hebben zij een professionele toolkit tot hun beschikking die volop mogelijkheden geeft af te stemmen op de klant en een optimale leerervaring geven. Op de achtergrond kunnen ze afstemmen met de trainer en andere autismecoaches in opleiding zodat jij zo goed mogelijk wordt gecoacht naar meer rust.


Wat houdt het coachtraject precies in?

Het coachtraject omvat een intakegesprek, 7 coachgesprekken en een evaluatiegesprek. Samen zijn dat 9 gesprekken van ongeveer een uur. Je spreekt met de autismecoach waarmee je gekoppeld wordt tijden en locatie af.


Wat zijn de kosten?

De totale kosten van dit individuele coachtraject bedragen 300 euro, inclusief BTW. Je ontvangt hiervoor kwalitatief uitstekende coaching tegen een gereduceerd tarief.


Hoe kan ik mij aanmelden?

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden en wil je graag aan de slag voor meer rust, dan kun je je op deze manier aanmelden.

 1. Vul deze digitale vragenlijst in. Op basis hiervan kunnen we bepalen of je in aanmerking komt voor dit coachtraject tegen gereduceerd tarief.
 2. Je ontvang binnen twee weken een terugkoppeling van ons of je wel of niet in aanmerking komt. Afhankelijk van de regio waarin je woont kun je direct gekoppeld worden, of op een lijst worden geplaatst voor een volgende opleiding in het najaar.
 3. Kom je in aanmerking dan vragen we je een bedrag van 50 euro te voldoen ter bevestiging van je inschrijving. Dit is een kleine vergoeding voor de bemiddeling tussen jou en de autismecoach. Daarnaast ontvang je via de post een exemplaar van het boek ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ van Marja Boxhoorn. Zo kun je alvast wat inlezen en heb je een deel van het materiaal in je bezit waar je mee aan de slag gaat.
 4. Wij koppelen tussen jou met de best matchende autismecoach in opleiding. De autismecoach neemt vervolgens zelf contact met jou op om de eerste afspraak in te plannen en eventuele vragen te beantwoorden.
 5. Tijdens het coachtraject is de autismecoach jouw aanspreekpunt. Ook de betaling van 250 euro als vergoeding voor het coachtraject regel je met hem/haar. Na afloop van het traject zal er een evaluatiegesprek zijn welke ingeleverd moet worden bij de opleiding.
 6. Aanmelden kan tot ……


Wanneer kun je niet meedoen

Dit individuele coachtraject kan je veel opleveren. Toch zijn er een aantal zaken te noemen waarvan het beter is om op dit moment niet deel te nemen.

 • Als je momenteel in een burnout zit en er nog geen zicht is op herstel.
 • Als je een gecompliceerde hulpvraag hebt, waarbij veel hulpverlening is betrokken.
 • Als je anderen verantwoordelijk houdt voor jouw stresslevel.
 • Als je passief of mopperig bent en liever wacht tot stress overgaat.
 • Als je niet wilt reflecteren op je eigen gedrag en niet wilt experimenteren met nieuw gedrag en andere manieren.


Dit levert het persoonlijk coachtraject je op

 • Waaraan je merkt dat je stress ervaart.
 • Wat precies de oorzaken van stress zijn.
 • Hoe structuur je kan helpen naar meer rust.
 • Hoe de balans in inspanning en ontspanning verbetert kan worden.
 • Welke mogelijkheden je hebt om beter met prikkels om te gaan.
 • Hoe je beter over stress en grenzen kunt communiceren.
 • Hoe je kunt voorkomen dat je weer terugvalt in stresslevel.

Nadat je het traject gevolgd hebt ben je beter in staat om stress te herkennen en eerder in actie te komen waardoor stress niet zo hoog hoeft op te lopen. Je hebt een handleiding voor rust waar je, ook in de toekomst, steeds weer op terug kunt vallen. Na het doorlopen van een zodanig traject hebben mensen meer grip op hun leven, voelen zich meer zelfredzaam en kunnen beter functioneren, thuis en op hun werk.


Wil jij ook meer rust en minder stress?

Start dan hier met het invullen van een aantal vragen. Je krijgt dan binnen twee weken bericht over een mogelijk vervolg.

 Heb je eerst nog vragen? Laat het ons weten via info@autismecoach.nl

Klik hier om de vragenlijst in te vullen