Naam: Joke Jesse – van der Post

Plaats: Vroomshoop (Overijssel)

Bedrijf: Jessebon Coaching

Website: www.jesseboncoaching.nl

Telefoon: 085 004 1864

Email: info@jesseboncoaching.nl

Soort coaching: coaching met paard als co-coach / online coaching / wandelcoaching

Melisa Visser

Mijn ervaring/expertise als autismecoach is:

Vaak wordt gedacht dat degene met autisme vanuit onwil bepaald gedrag laat zien, maar vanuit persoonlijke ervaring weet ik dat dat toch echt vanuit onmacht komt. Onduidelijkheid in planning, het ontbreken van duidelijke afspraken als ook het ontbreken van structuur zijn katalysatoren waardoor er stress ontstaat.

In de afgelopen 9 jaar heb ik deze problematiek rondom autisme/ASS/PDD-NOS van dichtbij meegemaakt. Ik maakte kennis met onvoorspelbaar gedrag, snelle wisseling in emoties, problematische zelfmotivatie, wisselend energielevel. Hierdoor ontstond spanning, wrijving en vluchtgedrag. Ik heb ervaren dat de manier waarop ik zelf om ga met de situaties zeer bepalend is voor de mate van mee- of tegenwerking van de ander. Het is belangrijk om in verbinding te blijven en te helpen puzzelen naar oorzaak & gevolg. Maar hoe doe je dat zelf en waar haal je de energie vandaan?

 

Beschikbaarheid voor klanten:

Ja – ik sta open voor nieuwe opdrachten.

 

Ik werk als coach sinds:

Als gevolg van alle persoonlijke ervaringen heb ik mij georiënteerd op het vraagstuk hoe te kunnen helpen bij de problematiek rondom autisme. Daarop heb ik in 2015 mijn certificering als paardencoach gehaald. In 2021 voegde ik daar het certificaat van autismecoach aan toe. Ook heb ik mij als zelfstandig coach bij de KvK ingeschreven zodat ik op een professionele wijze ondersteuning kan bieden.

 

Mijn kwaliteiten en specialiteiten:

Ik geef ondersteuning om zo meer rust en harmonie mogelijk te maken bij de cliënten en hun gezinnen. Vanuit mijn eigen ervaring & expertise merk ik hoe belangrijk dat is voor alle betrokkenen.

De inzichten vanuit diverse coachopleidingen, NLP en Mindfulness helpen mij om steeds vanuit een rustige basishouding het contact met de ander op te zoeken.

Het liefst coach ik buiten, in de natuur of in de kapschuur in mijn eigen tuin met uitzicht op de landerijen. Ik maak gebruik van de natuur en dieren om zo te zorgen voor ontspanning, stabilisatie en verbinding. Zo bied ik een geborgen omgeving om in te werken.

 

De klanten waar ik het allerliefst mee werk:

De mensen die ik ondersteun zijn volwassenen met autismekenmerken of juist de ouder/verzorger/partner van een iemand met autisme om zo de ander te bereiken en de omgeving (het systeem) te kunnen beïnvloeden. Gezamenlijk zoeken we dan naar de handvatten die praktisch toepasbaar zijn.

Deze persoonlijke coaching kan zowel met als zonder inzet van het paard, al wandelend, online of op locatie.