Naam: Melisa Visser

Plaats: Volendam

Bedrijf: Ban Pé

Website: www.ban-pe.nl

Telefoon: 06-25192504

Email: melisa@ban-pe.nl

Online coaching: Ja

Melisa Visser autismecoach Noord-Holland

 

Mijn ervaring/expertise als autismecoach is:

Sinds 2010 werk ik met mensen met autisme. Ik kom uit de psychiatrie waar ik jongvolwassenen met autisme heb begeleid om meer balans in hun leven te creëren. De laatste jaren heb ik me bijgeschoold tot loopbaan- en re-integratie coach waardoor ik nu voornamelijk werk met medewerkers binnen bedrijven die dreigen uit te vallen door stress of onzekerheden. Zij die weer rust en zelfvertrouwen willen creëren om met gemak een baan die bij hun passen vol te houden.

Daarnaast coach ik ook leidinggevende en geef ik handvaten aan collega’s over hoe om te gaan met hun collega die autisme heeft. Verder ben ik co-trainer bij de jaaropleiding van Marja Boxhoorn, en geef ik oefenochtenden bij “coachen naar rust bij autisme”.

 

Beschikbaarheid voor klanten:

Ja – ik sta open voor nieuwe opdrachten.

 

Ik werk als coach sinds:

  • 2010 in loondienst
  • 2019 als zelfstandige vanuit mijn eigen bedrijf Ban Pé. Naast mijn eigen bedrijf voer ik verschillende opdrachten uit als onderaannemer van het uwv bij een re-integratie bureau en ook opdrachten via detacheringsbureaus voor mensen met autisme.

 

Mijn kwaliteiten en specialiteiten:

Ik werk efficiënt en ben resultaat gericht. Je krijgt duidelijkheid en wordt concreet gemaakt wat je graag wilt bereiken. Deze doelen worden dan ook behaald in een vooraf opgestelde traject van gemiddeld 6 maanden. Verder ben ik pragmatisch ingesteld waardoor ik flexibel blijf om dat te doen wat er nodig is zodat jij uiteindelijk zonder mijn hulp een duurzame baan kan vinden en houden met meer rust en minder stress. Extra aandacht gaat naar hoe jij het gaat blijven toepassen in de praktijk.

Als loopbaancoach gespecialiseerd in het werken met medewerkers met autisme heb ik ook de opleiding familieopstelling afgerond. Naast de basis methode van Marja Boxhoorn “ 7 stappen naar meer rust en minder stress” maak ik ook gebruik van individuele opstellingen door middel van vloerankers en poppetjes zodat jij weer grip gaat krijgen op de hardnekkige patronen die je belemmeren in je dagelijks leven. Denk aan angsten of onzekerheden waardoor je moeite blijft ervaren om echt de masker af te doen om het leven te gaan leiden die je echt wil en verdiend.

Tot slot ben ik ook DISC gecertificeerd en geef ik concrete handvaten hoe je collega’s kan ontcijferen omdat ze soms een hele andere “taal” kunnen spreken als jou. Maar vooral je eigen kwaliteiten en valkuilen leert kennen in de communicatie met de ander.

 

De klanten waar ik het allerliefst mee werk:

Ik werk het liefst met hoger opgeleide medewerkers (met een vermoeden van) autisme die momenteel uitdagingen ondervinden op de werkvloer. Die door stress en onzekerheden niet de juiste balans kunnen vinden. Medewerkers die dreigen uit te vallen, terwijl ze veel kwaliteiten en talenten hebben, maar die niet tot hun recht komen in hun (werk)leven. Kortom mannen en vrouwen die graag grip willen krijgen op hun leven!