Naam: Silvia van Dam

Plaats: Oss

Bedrijf: Zorgduet Coaching

Website: https://coaching.zorgduet.nl/

Telefoon: 06 45 90 55 43

Email: silvia.autismecoach@zorgduet.nl

 

Silvia van Dam<br /> autismecoach

Mijn ervaring/expertise als autismecoach is:

In december 2013 ben ik begonnen als zzp-er in Zorg en Welzijn, omdat ik meer wilde betekenen voor mensen dan ik bij mijn toenmalige werkgever kon doen.

Ik wil mensen coachen in hun mentale groei. Samen een tijdje een pad bewandelen en je aspecten van het leven laten zien en leren kennen. Ik wil je laten zien dat je hordes kunt nemen, dat je sterker bent dan je zelf denkt. Ik wil mijn levenservaring, mijn levenskennis met je delen om jou ook te laten groeien.

Om dat te bereiken, richt ik me op de persoon die ik voor me heb en in een veilige, vertrouwde setting luister ik goed, zowel met mijn oren, mijn ogen als mijn gevoel.

Sinds 2001 werk ik met veel plezier in het begeleiden van mensen met uiteenlopende hulpvragen en autisme en tegenwoordig bied ik coaching voor mensen met autisme die vastlopen in hun leven. U kunt bij mij terecht als u (kenmerken van) ASS heeft, teveel stress ervaart en daardoor vastloopt in het leven of bijvoorbeeld een nieuwe weg in wilt slaan en daarbij ondersteuning kunt gebruiken. Ook als er problemen zijn bij (het aangaan van) relaties kunnen we samen aan de slag. Ik heb inmiddels veel kennis opgedaan en ik blijf me ontwikkelen en groeien.

Als  autismecoach en ervaringsdeskundige werk ik graag, naast de autismecoachmethode, met andere methoden uit mijn vorige algemene coachingsopleiding, o.a. Voice Dialogue. Ik werk intuïtief, luister, observeer en zie dan wat er het beste past bij de desbetreffende coachee.

Graag werk ik met volwassenen en gepensioneerde mensen, zowel man als vrouw, die open staan voor andere mogelijkheden. Vaak heeft de coachee geen goed beeld van het eigen autisme en moeite met de omgang met dierbaren en omgeving. En eigenlijk altijd is er sprake van stress. Dan gebruik ik ook methodes zoals ademhalingsoefeningen en meditaties naast de autismecoachmethode. Coachees met lichte tot zware depressie weten mij goed te vinden. Ik ben dus ook inzetbaar bij wat moeilijkere situaties, mensen met een uitgebreidere hulpvraag. Het is voor mij belangrijk (en ook voor de coachee) dat ik een klik voel.

Beschikbaarheid voor klanten:

Ja – ik sta open voor nieuwe opdrachten.

Ik werk als coach sinds:

Augustus 2019

Mijn kwaliteiten en specialiteiten:

  • Geduldig
  • Oplossingsgericht
  • Voice Dialogue
  • Werken aan belemmerende overtuigingen
  • Ik straal rust uit
  • Doordat ik zelf ASS heb kan ik mij makkelijk inleven in de coachee
  • Een spiegel voorhouden
  • Eerlijk en direct
  • Afspraak is afspraak

 

De klanten waar ik het allerliefst mee werk:

Iemand die gemotiveerd is om te werken aan zijn/haar hulpvraag en open staat voor mijn input.