Medewerker met autisme in je organisatie? Er zijn volop mogelijkheden!

Bij autisme werkt het allemaal nét even anders dan bij mensen zonder autisme. Daarom is het belangrijk dat mannen en vrouwen met autisme, gespecialiseerde coaching tot hun beschikking krijgen. De coaches van Autismecoach zijn expert in het coachen van mannen en vrouwen met een diagnose in het autistisch spectrum of voor hen die zich herkennen in de kenmerken van autisme. Deze doelgroep is werkzaam in alle sectoren en op verschillende niveaus.

 

Dit kunnen redenen zijn voor deze doelgroep om gecoacht te worden:

  • Ze voelen zich erg gestrest en weten niet wat ze kunnen doen om tot rust te komen, waardoor ze een verhoogde kans hebben op een burnout.
  • Ze hebben een goede baan, maar vinden het moeilijk om het vol te houden en aan verwachtingen te voldoen.
  • Ze hebben regelmatig misverstanden en ruzies op het werk en thuis.
  • Ze zijn mopperig en down en ervaren weinig plezier en voldoening in het leven.
  • Ze hebben niemand in de omgeving die hen en hun autisme begrijpt en hen goed kan helpen.
  • Ze voelen zich onzeker, wantrouwig en trekken zich snel terug.

 

Het maakt ons autismecoaches erg gelukkig als we zien dat mensen met autisme na afloop van een coachgesprek of training opgelucht naar huis gaan. Er is dus wél veel mogelijk om leven en werken met autisme makkelijker te maken! Er spelen vaak veel problemen op verschillende levensgebieden. Onze passie voor autisme en ontwikkelen drijft ons om vanuit de beste autisme-specifieke kennis, houding en vaardigheden in korte tijd de beste resultaten met de klant te bereiken. Mensen met autisme hebben vaak veel ondergesneeuwd potentieel. Wij stimuleren klanten in de eigen regie en bevorderen de zelfredzaamheid met praktische handvatten en essentiële vaardigheden. Daardoor bereiken zij topprestaties zowel thuis als op het werk. Dit zichtbaar en merkbaar naar boven halen is de beste beloning die je als autismecoach kunt krijgen.

 

Autismecoach biedt maatwerk en programma’s voor de uiteenlopende vraagstukken die op het pad komen van volwassenen met autisme. Wij verzorgen op aanvraag workshops, een sparsessie, of een incompany training op maat. Heb je vragen over dit aanbod neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder.

 

EEN GOEDE GESPREKSPARTNER VOOR MENSEN MET AUTISME

Ook als werkgever, HR-manager, bedrijfsarts of andere professional kun je erg worstelen met de omgang met mensen met autisme. Gesprekken lopen moeizaam en je bereikt niet wat je voor ogen hebt. In een korte (deels online) training leer je hoe je effectief en productief met hen samen kunt werken. Je leert wat autisme is, hoe dit zich uit in waarneembaar gedrag. Je leert hoe je houding en communicatie beter afstemt, zodat je betere gesprekken hebt die tot resultaten leiden. Naast online lessen helpen de mastermindsessies je om de juiste stappen op het juiste moment te zetten. De casusbesprekingen helpen je om snel weer op het juiste pad te komen. Via een online omgeving, waar je al je vragen en uitdagingen kwijt kunt, krijg je de juiste input zodat je snel weer verder kunt.

Vraag naar de mogelijkheden die bij jou en je organisatie passen.

 

AANBOD VOOR MEDEWERKERS MET AUTISME

Het is natuurlijk ook mogelijk om medewerkers een persoonlijk coachtraject bij een van onze gecertificeerde autismecoaches aan te bieden of een online training die ze zelfstandig kunnen volgen.

Kijk hier voor de verschillende mogelijkheden.