Workshops Over Autisme Op De Werkvloer

Je hebt als collega, leidinggevende, jobcoach of reintegratiebegeleider regelmatig te maken met autisme. En je merkt dat het omgaan met mannen en vrouwen met autisme lang niet altijd zo gaat als je graag zou willen.

Je voelt je onzeker of je wel het juiste doet. Voelt dat er meer uit te halen valt maar je weet niet hoe. Weet niet precies hoe je nu een goed gesprek kunt voeren waarbij je sneller to the point komt en de ander zich op z’n gemak voelt. Je vindt autisme en alle bijbehorende problematieken vaak knap ingewikkeld.

De gevolgen van niet goed weten hoe om te gaan met autisme zijn enorm.

 

 

Praktische workshops over autisme

Regelmatig geven wij praktische workshops over omgaan met autisme. Deze workshops zijn voor professionals die frequent met mannen en vrouwen met autisme(kenmerken) en een normaal en hogere begaafdheid te maken hebben. Of die regelmatig laagdrempelige gesprekken voeren en graag meer willen aansluiten en tot de kern willen komen, maar niet weten hoe. Voor managers, HR-functionarissen, (bedrijfs-)artsen, advocaten, WMO-consulenten of vanuit welke rol je dan ook maar betrokken bent met mensen met autisme. Belangrijk is dat je hart hebt voor deze doelgroep en echt wilt weten wat jij kunt doen om hen beter te helpen.

In de workshops leer je bijvoorbeeld:

– Wat autisme is en hoe je het beter kunt herkennen;

– Wat je vooral niet moet doen en beter wel kunt doen;

– Hoe je meer effect hebt in je gesprekken en to the point komt;

– Hoe mensen met autisme zich beter op hun gemak gestelt kunnen worden;

– Concrete tips en handvatten die je direct kunt toepassen.

 

Praktisch

Afhankelijk van de wensen kun je denken aan een interactieve workshop of een lezing van een uur tot anderhalf uur op locatie als bijdrage aan een congres of incompanyworkshop.

Overige workshops en trainingen op maat van een dagdeel tot een langere training, vinden altijd plaats in de eigen trainingslocatie in Hattem. Omdat we graag iedereen aandacht willen geven en veel effect willen hebben met deze workshops, is er plek voor maximaal twintig personen per workshop/training.

Investering

Afhankelijk van de duur en locatie en specifieke wensen wordt er een offerte op maat gemaakt. Prijzen zijn vanaf 800 euro (exclusief BTW en reiskosten). Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Spreekt dit je aan?

Wil je autisme bespreekbaar maken binnen jouw organisatie, zodat er meer begrip ontstaat? Wil je tips en mogelijkheden om beter met mensen met autisme om te gaan? Neem dan contact met ons op via info@autismecoach.nl. Geef een korte beschrijving van jouw wensen en stuur je contactgegevens op. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

Wat anderen zeggen over de workshops van Autismecoach

‘Ik ben erg enthousiast over de workshop. Fijn om met het stappenplan naar rust in mijn eigen praktijk aan de slag te gaan. Het is een mooie tool: methodisch en praktisch. Het is zo herkenbaar onder de cliënten die ik begeleid. Bijvoorbeeld het vollopen van hun hoofd. Als jobcoach heb ik tijd en ruimte om hier met de cliënten mee aan de slag te gaan, zodat ze lekkerder in hun vel zitten en beter functioneren op hun werk. Dit stappenplan geeft me de structuur en handvatten om dat te doen. Ik ben ook weer even lekker opgefrist en bewust geworden om in houding beter af te stemmen en bewuster contact te maken met mijn cliënten. ik ben kritischer gaan kijken naar mijn tijdmanagement zodat ik niet zo gejaagd van afspraak naar afspraak hol, wat dat ging ten koste van de kwaliteit. Ik blok afleidende factoren meer, waardoor ik er met veel meer rust in sta, ondanks alle drukte. Kortom: een fijne dag waar ik veel aan heb gehad!’

Esther Hillebrand, jobcoach Staat van dienst

“Met plezier kijk ik terug op de workshop. Ik heb weer extra bagage in mijn rugzak gekregen om mijn gesprekken met collega’s met autisme(kenmerken) beter te voeren. Daarnaast zie ik ook duidelijk dat deze vaardigheden mij breder helpen dan alleen bij mensen met autisme. Ik heb mooie tools gekregen om mijn gesprekken als jobcoach/loopbaancoach beter vorm te geven.

Ik heb ontdekt dat ik meer duidelijkheid en structuur neer mag zetten, meer de leiding op me mag nemen zodat het duidelijker is waar we heen gaan in een gesprek. Voorheen bereidde ik mijn gesprekken heel goed voor, maar ontdekte nu dat ik dan juist meer aan het invullen ben. Dat ben ik nu anders gaan doen. Hierdoor kan ik mijn collega met autismekenmerken beter coachen.”

Lisette van Zegen – Jobcoach | Loopbaanadviseur | HR Adviseur bij Ministerie van Financiën

 

Over Marja

Als ervaren autismecoach draagt Marja Boxhoorn, eigenaar van Autismecoach haar expertise over ontwikkelen bij autisme over aan andere professionals. Haar boek ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ heeft zijn weg gevonden onder duizenden mensen met autisme. Hulpverleners zetten het graag in bij hun begeleidingstrajecten.

Als moeder van een kind met autisme weet zij als geen ander hoe grillig autisme kan zijn en heeft zij veel hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt. Het is haar missie dat er op steeds grotere schaal topcoaches beschikbaar zijn voor volwassenen met autisme. Mannen en vrouwen met autisme krijgen daardoor de juiste hulp waarmee zij hun passende baan kunnen creëren, carrière kunnen maken, topposities bereiken, een betere partner, ouder en collega worden en weer plezier in het leven ervaren.

 

Neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en stuur een email naar info@autismecoach.nl