ONLINE WORKSHOP KRACHTIG COACHEN BIJ AUTISME

Online workshop voor professionals die werken met volwassenen met autisme.

Ontdek hoe je meer impact en betere resultaten krijgt door krachtige coachgesprekken met (jong)volwassenen met autisme.

 

Datum: vrijdag 7 juni 2024 van 9.30 – 15.30 uur

online workshop Krachtig Coachen bij Autisme

 

Je bent een coach voor mannen en vrouwen met autisme. Of bent als professional betrokken bij mensen met autisme. Je hebt echt hart voor deze doelgroep. Je voelt de passie om ze te helpen stappen te zetten in de wereld die vaak zo ingewikkeld en moeilijk voor ze is. Daar wil je je voor inzetten. Echt moeite voor doen.

In de praktijk blijkt het helaas niet altijd zo gemakkelijk. Je voelt je onzeker of je wel het juiste doet. Voelt dat er meer uit te halen valt maar je weet niet hoe. Je vindt autisme en alle bijbehorende problematieken ingewikkeld. Je bent steeds het wiel aan het uitvinden vanwege de brede problematieken die je klanten hebben. Je bent vooral bezig met brandjes blussen en komt niet toe aan het werken aan de gestelde doelen. Het coachen kan ingewikkeld en zwaar voelen en vraagt ook in je privé tijd nog aandacht.

 

Dat is niet wat je wilt, toch?

 

Stel je voor:

  • Dat je meer kunt betekenen voor mannen en vrouwen met autisme.
  • Dat jij maximaal resultaat haalt.
  • Dat je meer regie hebt over de gesprekken.
  • Dat je klant makkelijker met je meekomt omdat jij optimaal aansluit.
  • En vooral: dat je veel meer plezier krijgt in je mooie werk.

 

Dat maakt je onweerstaanbaar aantrekkelijk voor de toenemende stroom hoger functionerende mensen met autisme die heel graag gecoacht willen worden op een nieuwe manier. Door jou op je best, met de juiste autismespecifieke kennis, vaardigheden en tools. Wat optimaal aansluit bij deze doelgroep.

Op vrijdag 7 juni 2024 vindt de eerstvolgende workshop plaats. In verband met de restricties rondom het Corona-virus wordt de workshop ONLINE gegeven. 

 

Event Krachtig coachen bij autisme

Je bereikt in deze workshop de volgende resultaten:

  • Je gaat naar huis met een visie over hoe je krachtig kunt coachen bij volwassenen met autisme, waarmee je klant of medewerker zich optimaal kan ontwikkelen.
  • Je hebt ontdekt wat m/v met autisme nodig hebben van jou als coach, wat je daarin zelf lastig vindt en welke opties je hebt om meer rendement uit je gesprekken te halen.
  • Je hebt geleerd hoe je de regie houdt, zodat je minder hard hoeft te werken en je meer tijd overhoudt om daadwerkelijk te coachen naar resultaten.
  • Je hebt een super effectief stappenplan gekregen met concrete handvatten om klanten en medewerkers met autisme stress te laten verminderen, waardoor burnout kan worden voorkomen.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor professionals die frequent mannen en vrouwen met autisme(kenmerken) en een normaal en hogere begaafdheid coachen. Of die regelmatig laagdrempelige gesprekken voeren en graag meer willen aansluiten en tot de kern willen komen, maar niet weten hoe. Voor managers, HR-functionarissen, (bedrijfs-)artsen, advocaten, WMO-consulenten, partner of ouder van een (jong)volwassene of vanuit welke rol je dan ook maar betrokken bent met mensen met autisme. Belangrijk is dat je hart hebt voor deze doelgroep en echt wilt weten wat jij kunt doen om hen beter te helpen.

 

Event krachtig coachen bij autisme

‘Ik ben erg enthousiast over de trainingsdag Krachtig Coachen Bij Autisme. Fijn om met het stappenplan naar rust in mijn eigen praktijk aan de slag te gaan. Het is een mooie tool: methodisch en praktisch. Het is zo herkenbaar onder de cliënten die ik begeleid. Bijvoorbeeld het vollopen van hun hoofd. Als jobcoach heb ik tijd en ruimte om hier met de cliënten mee aan de slag te gaan, zodat ze lekkerder in hun vel zitten en beter functioneren op hun werk. Dit stappenplan geeft me de structuur en handvatten om dat te doen. Ik ben ook weer even lekker opgefrist en bewust geworden om in houding beter af te stemmen en bewuster contact te maken met mijn cliënten. ik ben kritischer gaan kijken naar mijn tijdmanagement zodat ik niet zo gejaagd van afspraak naar afspraak hol, wat dat ging ten koste van de kwaliteit. Ik blok afleidende factoren meer, waardoor ik er met veel meer rust in sta, ondanks alle drukte. Kortom: een fijne dag waar ik veel aan heb gehad!’

Esther Hillebrand, jobcoach Staat van dienst

Waarom zou je meedoen?

√ Je wilt reflecteren

Als coach ben je nooit uitgeleerd. In alle hectiek en drukte van het dagelijkse werk kom je niet toe aan het eens van een afstandje te bekijken waar je mee bezig bent. Door nu die afstand en tijd ervoor te nemen kun je scherper zien waar voor jou de gouden kansen liggen.

√ Je ontmoet andere gedreven professionals

Het blijkt altijd erg waardevol om met anderen, die met soortgelijke dingen bezig zijn, contact te leggen en te sparren. Je bouwt een netwerk op met gelijkgestemden. Deze dag laat je je inspireren en word je geïnspireerd. Je ziet en ervaart wat er allemaal mogelijk is.

√ Je kunt je vragen stellen

Er is gedurende de dag voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

√ Alleen al de beslissing om te komen, gaat je helpen

Je zult merken dat je anders gaat kijken naar je klanten met autisme, je eigen rol en houding daarin. Je gaat kansen en mogelijkheden zien. Dat is de ervaring van anderen. Het begint met het nemen van een beslissing om te gaan.

 

Waar en wanneer

Deze workshop wordt online gegeven en vindt plaats op vrijdag 7 juni 2024 van 9.30 tot 15.30 uur. Vanachter je eigen computer log je in op een beveiligde webinar omgeving en neem je virtueel deel aan deze workshop. Je hoeft de deur niet uit, maar kunt je toch laten inspireren en voeden rondom het krachtig coachen van (jong)volwassenen met autisme.

 

“Met plezier kijk ik terug op de trainingsdag Krachtig Coachen Bij Autisme. Ik heb weer extra bagage in mijn rugzak gekregen om mijn gesprekken met collega’s met autisme(kenmerken) beter te voeren. Daarnaast zie ik ook duidelijk dat deze vaardigheden mij breder helpen dan alleen bij mensen met autisme.

Het was een fijn en gemêleerd gezelschap waarmee we vanuit verschillende invalshoeken naar het coachen bij autisme konden kijken. Ik heb mooie tools gekregen om mijn gesprekken als jobcoach/loopbaancoach beter vorm te geven.

Ik heb ontdekt dat ik meer duidelijkheid en structuur neer mag zetten, meer de leiding op me mag nemen zodat het duidelijker is waar we heen gaan in een gesprek. Voorheen bereidde ik mijn gesprekken heel goed voor, maar ontdekte nu dat ik dan juist meer aan het invullen ben. Dat ben ik nu anders gaan doen. Hierdoor kan ik mijn collega met autismekenmerken beter coachen. Ook privé levert deze dag me weer meer inzicht en begrip op in het functioneren van mensen met autisme in mijn nabije omgeving. Ik vind het een heel interessant onderwerp. De komende tijd kan nog veel meer uit het ontvangen boek halen en de materialen er steeds bij pakken als ik het nodig heb.”

Lisette van Zegen – Jobcoach | Loopbaanadviseur | HR Adviseur bij Ministerie van Financiën

 

Over Marja

blankAls ervaren autismecoach draagt Marja Boxhoorn, eigenaar van Autismecoach haar expertise over ontwikkelen bij autisme over aan andere professionals. Haar boek ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ heeft zijn weg gevonden onder duizenden mensen met autisme. Hulpverleners zetten het graag in bij hun begeleidingstrajecten.

Als moeder van een kind met autisme weet zij als geen ander hoe grillig autisme kan zijn en heeft zij veel hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt. Het is haar missie dat er op steeds grotere schaal topcoaches beschikbaar zijn voor volwassenen met autisme. Mannen en vrouwen met autisme krijgen daardoor de juiste hulp waarmee zij hun passende baan kunnen creëren, carrière kunnen maken, topposities bereiken, een betere partner, ouder en collega worden en weer plezier in het leven ervaren.

 

Je investering

T/m  donderdag 30 mei 2024 kun je je ticket bestellen tegen het vroegboektarief van 177 euro excl. BTW.

Vanaf 31 mei wordt je investering 297 euro excl. BTW.

 

Inclusief 4 bonussen

Bovendien krijg je ook nog eens 4 fantastische bonussen erbij:

Bonus 1: Directe toegang tot de online training Coachen naar rust bij autisme t.w.v. 97 euro. Zo kun je direct al aan de slag met waardevolle tips.

Bonus 2: Een werkboek met waardevolle informatie en checklists, t.w.v. 47 euro. Onmisbaar om later de stof weer terug te kijken en te ondersteunen in de toepassing.

blankBonus 3: Een exemplaar van het boek: ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ t.w.v. 25 euro. Heb je het boek al? Top! Geef het boek dan gewoon aan een van je klanten of medewerkers die er ook zijn/haar voordeel mee kan doen.

Bonus 4: Een 1-1 gesprek na afloop van de workshop, waarin je jouw eventuele blinde vlekken ontdekt en welke stappen je kunt zetten om nog krachtiger te worden als autismecoach.

 

Het zou leuk zijn als deze workshop wat voor je kan betekenen. Van harte welkom!

Graag tot binnenkort!

Hartelijke groet,

Marja

 

P.S.: Deze workshop gaat je volop ideeën en mogelijkheden geven waar je veel plezier en gemak aan gaat beleven. Je krijgt een super waardevol stappenplan naar rust dat je blijvend kunt gebruiken. Bovendien leer je vaardigheden waarmee je veel meer uit je gesprekken gaat halen. Dat scheelt je een hoop energie en gaat je veel opleveren. Het vertrouwen gaat je een boost geven om nog veel meer mensen met autisme hiermee verder te helpen. Zo kunnen we samen de wereld voor mensen met autisme makkelijker maken. Doe je mee?

“Wat een plezierige trainingsdag was het event Krachtig Coachen Bij Autisme. Fijn om zo contact te hebben met andere werkers uit het veld en dezelfde energie te delen. Tijdens de subgroepen was er veel herkenning in de ervaringen van anderen. Het spelen van het Inzichtspel Rust Bij Autisme vond ik erg leuk. Ik gebruik soms onderdelen van de methodiek van het boek Meer rust en minder stress bij autisme tijdens mijn werk als ambulant behandelaar van patiënten met autisme. Het heeft me weer extra bewust gemaakt van het belang van sturing geven aan een gesprek. Je niet te veel laten leiden door alle ruis en storing die er vaak is als ik mijn patiënten bezoek, maar de focus te houden op het doel. Trainingen die ik eerder volgde waren vanuit de GGZ georganiseerd, in het algemeen is dat meer gericht op psychiatrische- en medische aspecten in de behandeling. Het was heel plezierig om ditmaal de begeleiding van volwassenen met autisme vanuit een andere invalshoek te bezien.”

Ina Kamphuis – ambulant behandelaar bij Emerhese Flevoland GGZ Centraal

 

 

Veelgestelde vragen:

 

Ik ben ouder of partner van iemand met autisme, is deze dag dan ook interessant voor mij?

Deze dag is speciaal gericht op het professioneel leren coachen van mensen met autisme. Als je geen coachende rol hebt als partner of ouder en daar ook niet affiniteit mee hebt is deze dag niet geschikt voor jou. Twijfel je hierover? Stuur dan even een email met jouw twijfels en je krijgt een eerlijk antwoord. 

Ik wil via mijn werkgever betalen, hoe kan ik me aanmelden?

Stuur een email naar info@autismecoach.nl met daarin je gegevens waarmee je je wilt aanmelden en alle benodigde informatie die op de factuur moet staan voor je werkgever. Wij sturen dan de digitale factuur naar je toe zodat jij hem naar de juiste plek kunt doorsturen. Houd er wel rekening mee dat je aanmelding pas definitief is nadat de betaling bij ons binnen is.

Ik wil met meer dan 3 personen deelnemen aan de workshop. Krijgen wij dan een groepskorting?

Allereerst wat leuk te vernemen dat jullie met meerderen geinteresseerd zijn om de workshop te volgen. Het gebeurt vaker dat meerdere mensen binnen één organisatie besluiten deel te nemen, en dat stimuleren we graag. Bij 4 en meer tickets geven wij een korting van 10% op de dan geldende ticketprijs. Neem hiervoor contact op via info@autismecoach.nl. We helpen je dan graag verder.

Geef je deze workshop ook voor organisaties op locatie?

Voor meer informatie over incompany workshops kun je contact opnemen via info@autismecoach.nl. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.