De meeste autismecoaches denken dat als je goed bent in je vak de klanten vanzelf wel komen.
En dat snap ik wel. Want alles draait om de inhoud van je vak. Er is veel tijd en geld gestoken in opleidingen, het bezoeken van congressen en stapels aan literatuur. Daarmee kun je mensen met autisme namelijk nog beter helpen. Dat is wat je graag wilt.
Maar is het ook zo, dat als je heel goed bent in je vak, je dan ook een goedlopende coachpraktijk hebt waar je gewoon goed van kunt leven?
De praktijk is anders
Helaas blijkt dat in de praktijk vaak niet zo te werken. Veel autismecoaches worstelen om klanten te krijgen.
- Ze werken heel hard voor de vaak schamele prijzen die gemeentes bereid zijn te betalen of die ze zelf durven te vragen.
- Ze blijven steeds maar weer hopen dat een klant keer op keer de volgende afspraak blijft maken, zonder enig plan.
- Ze voelen zich onzeker over hoe ze hun klanten beter kunnen helpen naar een mooier en makkelijker leven, zonder steeds brandjes te moeten blussen.
We kennen helaas de voorbeelden van jarenlange hulptrajecten waar klanten regelmatig van aangeven dat ze daar niets tot weinig aan hebben gehad. Wat dat betreft is er enorm veel geldverspilling in zorgland Nederland.
Voorbijgaan aan specifieke behoeften
Maak je als autismecoach geen gebruik van een werkende methode dan ga je voorbij aan de specifieke behoeften van mensen met autisme. Help je hen niet op de manier waar zij snel en gericht mee vooruit komen. Hebben ze niet die rust in hun hoofd. Voelen ze zich niet verbonden met hun partner en kinderen met misschien een scheiding tot gevolg. Of lukt het niet om hun werk goed te doen waardoor ze hun baan verliezen.
Dan haken de fijnste klanten om mee te werken niet aan op jouw boodschap. En gaan ze niet met jou in zee. Terwijl je nou juist zo graag wilde helpen. Uiteindelijk staar je naar je lege agenda en lege bankrekening. En ga je maar weer op zoek naar werk in loondienst. Neem je alle bureaucratie maar weer voor lief.
Autismecoach: hoe kan het dat bepaalde autismecoaches wel snel resultaat bereiken?
De autismecoaches die wel vanuit vertrouwen een goedlopende praktijk hebben, werken met een beproefd systeem. Die maken gebruik van een krachtige autismecoachmethode en een specifieke aanpak waarmee ze adequaat helpen naar meer rust en betere relaties. Zij weten hoe ze hun marketing op een fijne manier kunnen uitvoeren zonder schreeuwerig of super commercieel over te komen. Ze hebben geïnvesteerd in de juiste kennis, vaardigheden en tools waarmee ze een bloeiende praktijk runnen en zich helemaal toegerust voelen om te helpen bij de dagelijkse uitdagingen waar mensen met autisme mee dealen. Zij omringen zich met de juiste mensen om elkaar verder te helpen. Daardoor werken zij met de leukste klanten, waar ze fantastische trajecten mee hebben, daar veel plezier en voldoening uit halen en ook nog eens een leuke omzet hebben. Dat geeft enorm veel rust.
Gebruik maken van een beproefde methode
De makkelijkste manier voor het beste resultaat in coaching van mensen met autisme bereik je door het gebruik van een beproefde methode. Een methode die zich in de praktijk heeft bewezen.
En dat is ook voor jou weggelegd. Want het is gewoon te leren. Het bewijs ligt er, want ik heb hier al tientallen autismecoaches mee geholpen.
Zoals Timo die als psychiatrisch verpleegkundige nu coachtrajecten aanbiedt waar hij de gestructureerde aanpak inzet. Hij kan steeds kan putten uit al het werkmateriaal zodat hij altijd vooruit kan en daar zijn eigen expertise aan toevoegt.
Of zoals Adrienne, die als relatietherapeut nu het super praktische autisme-specifieke werkmateriaal inzet in haar sessies. Waarmee ze veel sneller verbluffende resultaten bereikt, waar ze anders veel meer gesprekken voor nodig had.
En Karin die, met volop autisme in haar gezin echt geen groentje meer was. Ze heeft nu een bloeiende autismecoachpraktijk Passend bij haar zorgintensieve gezin en zo haar kennis en kunde ook professioneel voor anderen in kan zetten.
Of Bernike, die een autisme-tak in de jobcoachorganisatie waar ze werkt heeft opgezet. Zij haalt nu fantastische opdrachten binnen in het bedrijfsleven. Waardoor ze steeds meer mensen met autisme ook op de werkvloer adequaat kan helpen.
Of Annemieke die binnen het bedrijf waar ze werkt zich opwerkt als intern autismecoach. En zo binnen de diversiteitswerkgroep haar expertise inzet voor haar collega’s om talent binnen te houden en verder te ontwikkelen. En ondertussen haar eigen coachpraktijk opzet en zonder blinkende website of flitsende marketing haar eerste klanten al heeft gekregen.
Wat wil jij?
Inhoudelijk expert zijn met een lege agenda en legio vragen hoe doe je dat of wil je een autismecoach met een bloeiende praktijk zijn die mensen met autisme op de beste manier helpt naar een mooier en makkelijker leven?
- Voel je van binnen dat het NU de tijd is om echt werk te maken van je verlangen om een topper van een autismecoach te worden?
- Heb je ervaring met het werken met volwassenen met autisme en ben je ambitieus om snel resultaat te bereiken?
- Wil jij die waardevolle autismecoach zijn waar zoveel mensen met autisme om zitten te springen?
Vraag dan vandaag nog een gesprek aan.
Dit levert het gratis gesprek t.w.v. 97 euro je op:
- Wat er nodig is om volwassenen met autisme heel goed te helpen naar meer rust en betere relaties in werk en leven.
- Hoe je een succesvolle start maakt als autismecoach of doorgroeit, zodat je een stevige basis hebt voor jouw coachpraktijk.
- Welke stappen je nú kunt zetten om verder te komen.
De komende twee weken hebben we 5 plekken gereserveerd voor ambitieuze mannen en vrouwen die graag een écht succesvolle autismecoachpraktijk willen opzetten of willen doorgroeien met hun praktijk. Voel jij dat dit voor jou is?
Ik hoef niet perse een goedlopende praktijk te hebben. Maar als dat t gevolg is, is dat ok!
Als ouder met 2 autistiche zonen heb ik de nodige ervaring en al zo n lange weg doorlopen om t bestevoor mijn kinderen te kunnen verwezelijken. en zou deze ervaringen verder willen iitbreiden.
wil vooral bij leren hoe er mee om te gaan en wat zijn hun mogwlijkheden.en niet wat zijn hun beperkingen .Ik zie wel oplossingen voor bepaalde trajecten waar hun autisme een meer waarde zou kunnen zijn.