Hoe kan het dat sommige autismecoaches een droompraktijk voor zichzelf hebben gecreëerd, waarin ze met de leukste klanten werken op hun eigen voorwaarden en daar een goed inkomen uit hebben? Terwijl veel autismecoaches met de wens voor een eigen praktijk zich oprecht afvragen hoe ze aan klanten komen en tegen heug en meug in loondienst blijven?

 

  • Als jij kennis en ervaring hebt in het werken met mensen met autisme en helemaal voelt dat je hen heel goed kunt helpen.

 

  • En je weet al dat je dit in je eigen coachpraktijk wilt gaan doen of hier al een start mee hebt gemaakt.

 

  • Je bent er klaar voor om een succesvolle autismecoachpraktijk te runnen.

Dan hebben wij iets super waardevols voor je. Waarmee je een shortcut hebt naar een eigen droompraktijk waarin je doet wat je het liefste doet: mensen met autisme helpen naar een makkelijker leven.


Complete blueprint ligt klaar

Als jij je daarin herkent, weet dan dat je op het punt staat om de handvatten en strategieën tot je beschikking te krijgen die dat mogelijk maakt. Met de online training Succesvolle autismecoachpraktijk kun jij je hand leggen op de complete blauwdruk om een droompraktijk te runnen waarin je met de fijnste klanten met autisme werkt naar een makkelijker leven. Terwijl je daar een goed inkomen uit haalt. Zodat je los kunt komen van loondienst en veel meer vrijheid ervaart.


Autismecoach zijn vanuit verschillende achtergronden

Ik hoef jou niet te vertellen dat er al autismecoaches zijn die fantastische resultaten hiermee behalen, waarmee zij hun droom voor een eigen autismecoachpraktijk leven. En dat zijn autismecoaches binnen verschillende doelgroepen en werkvelden, zoals zelfstandig autismecoaches werkzaam binnen gezinnen, relaties en bedrijven, autisme gespecialiseerde psychologen en (relatie)therapeuten, loopbaancoaches voor medewerkers met autisme, autismecoaching gecombineerd met wandelcoaching, paardencoaching of andere specifieke methodieken.


Diverse manieren om te werken

Zij voeren hun werk 1-1 uit, of in groepen, op een locatie binnen bedrijven of scholen, aan huis, online of in real life. Er zijn coaches die een mooie eigen coachruimte hebben, aan de keukentafel werken of die alleen online werken omdat ze in het buitenland wonen. Op de momenten dat jij het graag wilt. Omdat je bijvoorbeeld net als ik graag een goede balans wilt hebben in werk en privé, mogelijk omdat je een zorgintensief gezin hebt waar je er graag voor wilt zijn. Of omdat je mantelzorger bent voor je ouders of gewoon ook een leuk leven wilt hebben naast je mooie werk.


In cirkeltjes blijven draaien, of…?


Ondanks alle informatie die er online is over hoe je een eigen bedrijf op kunt starten – jij hebt ook vast al een en ander gelezen of bekeken – het overgrote deel van de coaches met het verlangen van een eigen autismecoachpraktijk blijft in cirkeltjes draaien. Ze blijven spelen met het idee, proberen wat en raken gefrustreerd of lopen vast. Dus ook al is er gratis kennis verkrijgbaar, waarom lijkt het succes dan alleen weggelegd voor een klein aantal autismecoaches? Wat doen zij wat jij nog niet weet?

Drie cruciale stappen voor een succesvolle autismecoachpraktijk

 

#1 Een succes mindset hebben als ondernemer

Wat er in de basis nodig is dat je je een succesvolle ondernemersmindset eigen maakt. Net als dat je je een hele goede autismecoach kunt voelen zal dat ook voor jouw zakelijke vaardigheden mogen gelden. Een mega belangrijke basis om jouw waarde als autismecoach te gaan verzilveren.

 

#2 Jezelf op een prettige manier zichtbaar maken

Van daaruit mag je de wereld laten weten dat jij er bent als waardevolle coach die heel goed mensen met autisme helpt naar een makkelijker leven. Zonder jezelf te overschreeuwen, maar juist op een manier die helemaal bij jou past. Gelukkig zijn hier heel veel verschillende strategieën en mogelijkheden voor, waarvan er ongetwijfeld ook bij zijn die helemaal bij jou passen. In de online training Succesvolle autismecoachpraktijk gaan we hiermee aan de slag.


#3 Van volgers betalende klanten maken

Vervolgens is het nodig dat je van de mensen die je zien en volgen klanten maakt. Veel coaches vinden het verkoop stuk lastig en gaan het liever uit de weg. Ze zien veel beren op de weg en denken al snel dat mensen het niet kunnen betalen. Terwijl dat in veel gevallen helemaal niet het bezwaar is. In dit proces om van volgers klanten te maken zitten een aantal basis uitgangspunten en fases waarmee je op een hele fijne manier je potentiele klant helpt om een beslissing te maken om samen te gaan werken naar dat makkelijke leven met autisme.


Doen wat je het liefste wilt: mensen met autisme helpen

Als jij dit ook doet dan kan jij ook gaan ervaren dat je een succesvolle autismecoachpraktijk hebt waarin je doet wat je het liefste doet: mensen met autisme helpen. Mogelijk doe je al een aantal dingen (heel) goed, maar zijn er een of meerdere facetten van de blueprint waar je nog iets in mist of waar voor jou grote kansen liggen.  


Er is een grote behoefte aan goede autismecoaches

Weet dat er zoveel mensen met autisme en hun naasten en betrokkenen op zoek zijn naar goede hulp. Kijk maar naar de wachtlijsten die enorm groot zijn. Als jij niet laat weten dat je er bent om ze te helpen raken ze alleen maar verder in de problemen. Bovendien ervaar jij dan niet de vrijheid en voldoening van het hebben van een eigen droompraktijk.


Blijf niet worstelen maar neem de shortcut

Er zijn coaches die het allemaal zelf gaan doen en jarenlang aan het worstelen zijn en uiteindelijk teleurgesteld weer in loondienst gaan en hun droom opgeven. Super jammer, want als het in je eentje niet lukt dan zijn er ook andere routes toch? Dat is ook wat je aan je coachee meegeeft, dat hulp vragen niet erg is, maar juist de shortcut is naar een makkelijker leven. Dat geldt ook voor jou.


Trots op de eigen coachpraktijk

Kijk bijvoorbeeld naar Inge die een carrièreswitch wilde maken van afdelingsmanager naar zelfstandig autismecoach. Zij had een enorme drive om hier een succes van te maken en is aan de slag gegaan met de blueprint van een succesvolle autismecoach. In korte tijd heeft ze haar eigen bedrijf opgestart en haar eerste betalende klanten. Bovendien heeft ze het vertrouwen dat het gaat lukken om haar salaris te gaan verdienen uit haar eigen coachbureau.

 

Ook Karin, voorheen werkzaam in de GGZ, vertelde laatst: “Ik voel mij nu als zelfstandig autismecoach veel vrijer. Het geeft een fijner gevoel nu geld te verdienen omdat mensen zelf voor mijn diensten betalen. Voor klanten voelt het ook persoonlijker, en er zijn geen lange wachtlijsten of protocollen. Dat is voor beiden erg prettig.”
Ook Triny, maatschappelijk werkster, is helemaal trots. Ze zegt: “Ik heb een eigen autismecoachpraktijk opgestart! Dat ging stap voor stap en ben er trots op dit te hebben bereikt. Inmiddels heb ik mijn eerste betalende klanten al verder mogen helpen.”  


Ontdek stap voor stap hoe jij dat ook kunt gaan doen

Hoe jij ook je eigen droompraktijk kunt runnen op een manier die past bij jou onder je eigen voorwaarden ontdek je stap voor stap in de online training Een succesvolle autismecoachpraktijk.

Zo hoef jij niet jarenlang te struggelen in het ondernemersschap maar maak jij van je droom werkelijkheid.Doe ook mee en bouw komend jaar samen met ons jouw eigen droompraktijk.

Klik hier voor meer informatie.