Ik heb veel geleerd en ik zou het morgen zo weer doen! Voordat ik aan de Autismecoach opleiding begon had ik al een goedlopende praktijk met goede inkomsten. Ik werkte fulltime maar ik had behoefte aan meer tijd om mij zelf verder te scholen als autisme coach. Mijn doelen waren het verdiepen van kennis en inzicht betreffende autisme en het ontwikkelen van specifieke coaching vaardigheden.

Structuur en verdieping

Door het volgen van de opleiding Autismecoach ben ik meer gestructureerd gaan werken. Beter voorbereiden en werken met de werkbladen en formulieren heeft mij veel opgeleverd. Je kunt stellen dat ik in minder gesprekken, meer resultaat bereik. En de kosten van de opleiding heb ik terugverdiend in het afgelopen jaar.

Een professioneel maatpak met een rode draad

De aanpak van Autismecoach is de rode draad voor mijn coachgesprekken. Ik zie het als een pak dat ik op maat ga maken. We kijken wat er nodig is en passen het aan op de hulpvraag: ‘hier een beetje meer, en daar een beetje minder’.

Met de werkbladen kom ik gemakkelijker een laag dieper in mijn gesprekken. Ik gebruik ze ook volop bij relatietherapie en mijn cliënten zonder autisme. Je kunt mensen heel goed aan het denken zetten en het resultaat is direct vertaald en toepasbaar in hun leven.

Het heeft mijn werk een extra dimensie gegeven en voor mij persoonlijk meer uitdaging.

De opleiding Autisme coach heeft mij geleerd om sneller tot de kern te komen van wat er werkelijk speelt. De toegevoegde waarde t.o.v. andere opleidingen zit in de gestructureerdheid, doelgerichtheid en het elke keer weer terugkoppelen op de rode draad. De gehanteerde methode gaat verder dan zomaar gesprekken voeren. Mensen krijgen meer inzicht in hun autisme en kunnen als gevolg hiervan gedrag ontwikkelen waarmee ze echt verder komen. Laatst gebruikte een jongeman de rode draad zelf in een gesprek om zijn verhaal te vertellen en zich niet te verliezen in alle details die in zijn hoofd zaten. Prachtig toch!

rode draad

Trajecten en andere klanten

Tijdens de opleiding heb ik de waarde van marketing ontdekt en een goed aanbod met een daarbij passend prijskaartje. Achteraf gezien vroeg ik vaak te weinig geld omdat ik geen kosten van administratie en voorbereiding doorberekende. Ik werk minder ‘uurtje factuurtje’ omdat ik een duidelijk product en trajecten aanbied. Dat biedt ook mogelijkheden om een traject via de werkgever of aanvullende zorgverzekering vergoed te krijgen.

Mijn kennis is verdiept en ik kan mij nu professioneler presenteren. Ook heb ik een ander soort klanten gekregen via Autismecoach. Met mijn collega Hans van Ooijen heb ik pakketten ontwikkeld die we samen aanbieden.

Waarom zou je deze opleiding aanraden?

De Autismecoachopleiding is persoonlijk en professioneel voor mij verrijkend geweest. Ik prijs in contact met anderen steeds de gevarieerde opzet, goede ondersteuning (onder meer in supervisie), korte lijnen en laagdrempeligheid aan. Er wordt gebruik gemaakt van interessante gastsprekers bij verschillende onderwerpen en de leeromgeving is goed en duidelijk. De certificering, het hele kant en klare pakket, de programma’s en werkbladen voegen heel veel toe. Zoals laatst iemand tegen mij zei: Marja zou alleen voor die formulieren al veel meer kunnen vragen… Kortom: voor mij een waardevolle en uitdagende opleiding die, mede door de inzet van de opleider, in staat was mij op een hoger niveau te brengen!

Adrienne Dekker – Dekker & Van Ooijen Autismecoaching & Mediation

————————————

Om beter om te gaan met autisme, geeft Autismecoach praktische en toegankelijke online en offline coaching en trainingen. Voor direct betrokkenen, coaches, mensen met autisme zelf en managers en collega’s op de werkvloer. Bekijk hier alle mogelijkheden.