Ik ben heel dankbaar voor de tools die Marja me heeft aangereikt. Als ervaren coach met affiniteit voor mensen met autisme had ik steeds het gevoel dat ik ze meer tools moest kunnen bieden. Mijn keuze voor de opleiding van Marja was niet moeilijk omdat de methode van Autismecoach het meest aansluit bij mijn visie als coach: mensen versterken vanuit hun eigen kracht en talent.

De tools maken een wereld van verschil

Wat ik terugkrijg van klanten is dat zij vaak al allerlei trajecten hebben doorlopen. Daar zijn ze dan redelijk van gefrustreerd. En de grootste frustratie zit in het eindeloos invullen van lijsten en het beantwoorden van vragen. Met de toolkits kan ik laten zien dat je heel praktisch aan de slag kunt gaan. En dat maakt echt een wereld van verschil voor ze. Het haalt scepsis en weerstand weg en helpt ze om zich heel snel open te stellen.

Waarom en hoe

Door de inzichten, de materialen, tools en het delen van ervaringen tijdens de opleiding heb ik veel scherper gekregen waarom ik mijn klanten wil helpen en ook concreet HOE. Nu kan ik veel effectiever vanuit mijn kracht en passie coachen. Ik ben ook oprecht blij dat ik gepassioneerd heb leren vertellen over wat ik doe, en vooral waarom ik het doe. Daarmee kan ik klanten en mensen in mijn netwerk positief raken.

In de praktijk

Een mooi voorbeeld uit de praktijk is een klant uit China die voor het eerst in jaren drie weken zonder stress op verlof naar China is geweest. Het waren de drie mooiste weken van zijn leven. Het werken met dagstructuren, de stressthermometer en signaleringsplannen maken dat je dingen aankunt. De positieve impact op zijn leven is geweldig.

Of de jongeman die eind vorig jaar vrij depressief en wanhopig bij me kwam. Hij moest een drastische keuze maken en met zijn studie stoppen. Nu heeft hij een prachtige baan met opleidingsfaciliteiten, en hij weet nu al dat hij daar een vaste aanstelling gaat krijgen. Die jongen is compleet veranderd. Hij is weer een levenslustige jongeman, die zin heeft in uitdagingen. Die op zijn plaats zit.

De aanzet zat in de tools

De aanzet om dit te bereiken kwam door de tools die ik via Autismecoach heb gekregen en waarmee ik heb leren werken. Dit is waar ik het voor doe.

Zakelijk

Zakelijk gezien heb ik geleerd waar mijn struikelblok zit en waar ik wat aan kan doen. Ik heb de kennis, de ideeën en het zelfinzicht gekregen om daarmee verder te gaan. Inmiddels hebben mijn compagnon en ik een duidelijker en succesvol aanbod gecreëerd wat onder andere een aardige aanwas van klanten heeft gebracht. Via doorverwijzingen en netwerken, en ook door mond-tot-mondreclame van (zeer) tevreden klanten

Waarom zou je deze opleiding aanraden?

In de opleiding leer je over krachtig coachen, meer rust bij autisme, betere relaties, en zakelijk succes. Juist die combinatie maakt het samen met de toolkit zo ongelooflijk waardevol. En doordat aan alle onderdelen zoveel aandacht wordt besteed.

De methodes die werken voor mensen met autisme kan ik ook voor andere dingen inzetten. Naast mensen met autisme begeleid ik ook jongeren op weg naar werk, studiekeuze noem maar op. Ook bij die begeleiding heb ik heel veel van de methodes van Autismecoach geïntegreerd. En ik ben mij ook bewuster geworden wat de impact van stress is op mijzelf.

Als er een opleiding is waar ik echt met ontzettend veel dankbaarheid op terugkijk, dan is het deze. Ik ben niet klaar, want ik blijf me ontwikkelen. Maar dat is mooi en dat doe ik ook graag. Ik durf zelf nu ook meer op mijn intuïtie te vertrouwen en dat geeft ook energie. Door het te doen ben ik meer onbewust bekwaam geworden.

Hans van Ooijen – Dekker & Van Ooijen Autismecoaching & Mediation

————————————

Om beter om te gaan met autisme, geeft Autismecoach praktische en toegankelijke online en offline coaching en trainingen. Voor direct betrokkenen, coaches, mensen met autisme zelf en managers en collega’s op de werkvloer. Bekijk hier alle mogelijkheden.