Vol spanning wacht ik tot de dobbelstenen stil blijven liggen. Ja, ja, ja! Bezoek op mijn Kalverstraat! “Dat is cashen, broer! Dank je wel!” Nu ik. “Pfff. Gelukkig Vrij Parkeren.” Bij de volgende ronde houd ik mijn adem in, heb ik weer mazzel?

Geen water

M’n moeder komt bij ons staan en zegt: “Kinderen, het water ligt eraf, dus je kunt de kraan niet gebruiken. De wc doorspoelen kan na 1x ook niet meer. Dat doen we wel weer als het water weer aangesloten is. Als je wat wilt drinken, pak je water uit de kan op het aanrecht. Ik ben even boven bezig. Roep maar als er wat is.”

Alles was goed voorbereid.

En duidelijk gecommuniceerd.

We hoefden eigenlijk niets bijzonders te doen.

Maarja, als kind hoor je niet altijd alles, hè? Vooral niet als je druk een spelletje aan het spelen bent en aan de winnende hand bent. Dan ben je heel druk met het spelen van een spelletje…

Spanning loopt hoog op

De spanning in het spel liep daarna hoog op en het drinken lusten we ook wel. En dan kan de nood zomaar heel hoog oplopen… Op de automatische tour rende ik snel naar de wc. Doortrekken geen punt. Check. Handen wassen. Huh? Er komt geen water uit! Nou ja, pech, snel terug naar m’n spelletje Monopoly. Broerlief riep al, schiet nou op! Ik wil verder…

Weer een ronde verder, ik had nu naast de Kalverstraat ook de Leidsestraat in m’n bezit en daar op beiden een flink hotel gezet. Toen zeiden we tegen elkaar: “Mama staat wel heel lang onder de douche, hè? De kraan stroomt nog steeds.”

Totaal uit het oog verloren dat de kraan het helemaal niet zou doen omdat het water er af lag…

Waterballet

Vol spanning trappel ik op de vloer met m’n voeten, want gaat het gebeuren? Ja, ja, …  Splash, splash, klinkt het dan.

“Huh?”

Hoe kan dat nou weer?! Vol verbazing kijken mijn broer en ik naar de vloer onder onze voeten. Water in de keuken. Hoe kan dat nou?

Dan valt het kwartje. Arghhh, de kraan! Surfend op de toenemende stroom water raceten we zo snel mogelijk naar het toilet. Onze monden vormden een grote oh, we slaan een hand voor de mond om onze afschuw te maskeren. Oh nee he?! Wat zal mama wel zeggen. Het moet toch maar. Niet te verbloemen dit waterballet.

“Mama! Mama! Riepen we in koor. Help!!!”

Onze redder in nood komt direct aangesneld.

Dweilen

En ergens heeft iemand de kraan dicht gedaan en toen begon het grote werk.

Juist.

Dat.

Dweilen.

Niet met de kraan open, gelukkig. 😉 Maar het duurde echt wel een poos voordat de vloer weer droog was. En nee, het spelletje hebben we niet meer afgemaakt. Wel jammer. Want ik had bijna gewonnen…

Serious game

Herken je dat? Dat je helemaal in een spelletje zit en vol enthousiasme samen bezig bent? (Ik hoop dat jij wel opmerkzaam blijft.) Want hoe leuk is het om je coaching ook regelmatig leuk, licht en speels kunt doen. Met een spelletje. Of serious game.

Ben je benieuwd wat dit voor jou en de resultaten van je coaching kan betekenen?

Schrijf je dan in voor de online Workshop Krachtig Coachen. Daarin leg ik het je precies uit, en ga je zelf oefenen. Lijkt het je dus wat? Meld je dan nu nog aan.