In dit artikel deel ik de 5 moetjes met je, want ja er zijn nou eenmaal dingen die geregeld moeten worden als je een eigen ondernemer wilt worden. Zo heb je een bedrijfsnaam nodig en moet je weten wat voor rechtsvorm je wil kiezen.

Wat je moet regelen als je een autismecoachpraktijk wilt starten:

Stap 1. Kies een goede bedrijfsnaam

Bedenk een bedrijfsnaam dat passend is, niet te lang is en niet te veel vragen opwekt.

Het moet kenbaar zijn en makkelijk over de tong rollen. Denk er dus goed over na, want dit is waaraan mensen jou zullen herkennen.  

Stap 2. Bepaal de rechtsvorm

Wil je beginnen als eenmanszaak of wil je samen met anderen een VOG starten? Als je al wat meer omzet gaat maken, dan kan een BV weer van toepassing zijn. Verdiep je in de verschillende rechtsvormen en bepaal wat voor jou het meest geschikt is.

Stap 3. Schrijf je bedrijf in bij de KVK

Bepaal vooraf wanneer je dit wilt gaan doen, daardoor heb je een stok achter de deur en zal het je in beweging zetten. En het is natuurlijk ook een leuke mijlpaal voor in je agenda 😉

Stap 4. Hou administratie bij

Niet het leukste werkje, maar wel een hele belangrijke. Je kan het zo ingewikkeld maken als dat je zelf wilt, maar in de basis komt het erop neer dat je je inkomsten en uitgaven op een rijtje zet. Je kan ervoor kiezen om werk en privé te scheiden door een gezamenlijke rekening te openen.

Stap 5. Meld je aan bij de belastingdienst

Het is nodig dat je je aanmeldt bij de belastingdienst, omdat je als coach btw-plichtig bent. Dat betekent dat je btw moet heffen over je diensten en dat je de heffing ook weer aan de belastingdienst moet doorgeven. Daarnaast moet je ook belasting betalen over het inkomen wat je verdient. Check dus even de website van de belastingdienst.

Wil jij ook een SUCCESVOLLE AUTISMECOACHPRAKTIJK?

Ontdek hier hoe je met een concreet stappenplan start en doorgroeit met je eigen succesvolle autismecoachpraktijk zodat je je eigen klanten met autisme heel goed helpt en daar zelf een goed inkomen mee bereikt.

Wil je graag een persoonlijk gesprek over jouw autismecoach ambities? Plan hier een gratis strategiesessie in, waarbij we samen kijken of en hoe we jou verder kunnen helpen.