Iedereen kent wel iemand met autisme. Hoe meer je weet over autisme hoe beter je de autismekenmerken herkent. Je merkt op welke onderwerpen de ander helemaal los gaat. Waar de zone of genius ligt en er wondertjes gebeuren.
Maar ook waar iemand volledig dwars gaat liggen en geen millimeter wil bewegen. Vol in de weerstand gaat. Je denkt dat hij iedereen aan het manipuleren is zodat de wereld draait zoals hij het wil.
En je komt jezelf elke keer weer keihard tegen. De onmacht die je voelt als de ander niet in beweging komt en je er niet de vinger op kunt leggen waarom dan niet. Of omdat je het gewoon even niet meer trekt om jezelf aan te passen aan de wensen en behoeften van de ander. Gewoon even niet autismevriendelijk willen zijn omdat je er zat van bent.
Terwijl je zo graag wilt helpen
Je wilt graag helpen.
Het raakt je om de struggles te zien.
Je haat het als het niet lukt.
Maar hoe dan wel?
Je probeert van alles.
Soms werkt het, soms niet.
Traditionele coaching en counseling geeft niet het resultaat wat je voor ogen hebt. Gesprekken vlotten niet. Je blijft maar in rondjes cirkelen en komt niet tot een doorbraak. Je blijft maar brandjes blussen en je komt niet toe aan het vooraf bepaalde doel. Er ontstaan gemakkelijk misverstanden. Voor je het weet raak je verder van elkaar af in plaats van dichter bij elkaar. Wordt een traject stopgezet of moet je steeds meer het handje vasthouden terwijl je graag zelfredzaamheid stimuleert. Of je bent al zo ver dat je echt wel wat bereikt met je coachee met autisme, maar voelt dat er nog zoveel meer in zit. Zoveel potentieel wat er nu niet uitkomt. Je voelt je onzeker en vraagt je af of je wel de juiste dingen doet. Wilt graag meer weten zodat je adequater kunt helpen. Je coachee met autisme nog beter kunt begrijpen en daardoor helpen.
Je weet dat er iets moet gebeuren
Want met een beetje hulp kan het leven voor mensen met autisme zoveel makkelijker en mooier worden.
Wel die harmonieuze relaties binnen het gezin.
Wel kunnen werken zonder burnout te raken.
Wel de wereld zonnig inzien in plaats van te somberen.
Het vraagt wat van degene met autisme
Hij of zij moet het willen. Misschien is ie helemaal tevreden met hoe het is. Maar vaak ligt er echt een duidelijk verlangen. Naar meer rust, betere gesprekken, fijne relaties. Als de ander open staat, dan kun je helpen.
Het vraagt wat van jou
Flink in de spiegel kijken, je eigen plusjes en minnetjes tegen het licht houden. Je eigen gedrag bijsturen omdat je dan zoveel effectiever bent. Je daarmee een glimlach op het gezicht van de ander tovert. Het is ook vaardigheden leren. Zodat je sneller en beter de vinger op de zere plek kunt leggen. En een rugzal voor tools en mogelijkheden hebt. Waardoor je snel en adequaat kunt inspelen op elke coachvraag die er langs komt.
Vraag jij je ook af: hoe dan?
Ik heb alles in mijn online autismecoachopleiding gestopt. Ik houd niets achter. Vanuit huis kun je alles volgen. Ideaal in deze tijd van thuiswerken. Alle kennis, vaardigheden en de honderden tools krijg je in deze online training. Zo hoef je als coach, coachend leidinggevende, ouder of partner niet meer met je handen in het haar te zitten. Maar heb je een kant en klare aanpak die je zo in kunt zetten bij volwassenen en jongvolwassenen met (kenmerken van) autisme.
Hebben?
Kijk dan hier voor alle ins en outs en lees de ervaringen van eerdere deelnemers. Twijfel je? Neem dan even contact met me op zodat we samen door kunnen spreken of deze training wat voor jou is. Mail me dan op info@autismecoach.nl