Droom jij ook van een eigen autismecoachpraktijk? Een eigen coachpraktijk geeft je veel vervulling. Je kunt je klanten op de manier helpen die jij passend vindt, zonder vast te zitten aan de regels van een grote organisatie. Je kunt je bedrijf zo vormgeven als jij fijn vindt.

Persoonlijk ervaring met autisme

Een substantieel deel van mijn klanten heeft persoonlijk ervaring met autisme. Een partner of kind zit ‘op het spectrum’ waardoor zij in korte tijd intensief geïnvesteerd hebben in kennis, vaardigheden én mindset. Deze ervaringsdeskundigen voelen vaak een enorme drive om die kennis in te zetten: zij gunnen deze bijzondere doelgroep het allerbeste. Elk jaar begeleid ik tientallen mensen om succesvolle autismecoaches te worden en zo impact te hebben op coachees met autisme. Zij maximaliseren als het ware hun deskundigheid.

“Marja geeft mij iedere keer weer heel veel nieuwe inspiratie, ondanks dat er specifiek over autisme al heel veel kennis aanwezig is.” Aldus Karin, een van mijn klanten die de autismecoachopleiding volgde. Haar coachpraktijk groeit heel hard. Karin staat bekend als iemand bij wie je als coachee met autisme hele grote stappen gaat zetten. Ze is dan ook een zeer gewilde autismecoach.

Ben jij ook iemand die zijn of haar impact wil maximaliseren? 

Denk dan eens na over onderstaande vragen:

> Wie heeft jouw hart? Met wie werk jij het liefste? Je volgt mijn nieuwsbrief al dus je bent in ieder geval betrokken bij autisme. Je helpt hen al langer of hebt de ambitie om hen te helpen. Als jij mag kiezen: wie wil jij dan gaan helpen, van welke mensen word jij echt blij? Kunnen zij jou ook betalen voor jouw hulp?

> Wat maakt jou uniek? Waarom zouden klanten met autisme bij jou moeten komen, wat is jouw verhaal, jouw ervaring met autisme?

Ben je benieuwd naar mijn verhaal? Bekijk dan dit filmpje waarin ik mijn verhaal met je deel. (Even iets naar beneden scrollen voor het filmpje.)

> Waar ga je deze mooie mensen mee helpen? Mensen willen een oplossing voor hun probleem. Wat heb je daarin nog nodig om hen ook echt heel goed te helpen in kennis over autisme, in coachvaardigheden afgestemd op autisme, in tips en tools om een goed coachprogramma met ze te doorlopen wat echt resultaat oplevert.

Een van mijn klanten, zei hierover: “Voor mezelf is het heel fijn dat ik me niet ongans hoef te piekeren over wat ik nu eens zal aanbieden wat zinvol zou zijn. Ik heb echt iets heel concreets om uit te kiezen en er is ook keuze genoeg om het echt goed toe te spitsen op degene voor wie het bedoeld is. En dat geeft een heel makkelijke leidraad. Al die werkbladen en die hele toolkit maken het werk voor mij als coach een heel stuk makkelijker.”

> Hoe zorg je ervoor dat de mensen die je wilt gaan helpen jou kunnen vinden? Denk aan een website, de juiste teksten schrijven die prikkelen om contact met jou op te nemen. Zodat je klanten echt triggert om met jou aan de slag te gaan. In de AutismeCoachOpleiding krijg je hier volop ideeën, structuren en voorbeelden voor die effectief blijken, zodat je die voor jezelf kunt gaan inzetten en het wiel niet zelf hoeft uit te vinden. 

> Hoe zorg je ervoor dat ze met jou aan de slag gaan en willen investering in jouw aanbod? Wat zeg en doe je als je met die leuke klant in gesprek bent, welke prijzen kun je vragen, hoe help je iemand om tot een beslissing te komen en jouw fantastische aanbod aan te nemen?

De zorg is veranderd

De zorg in Nederland is de afgelopen jaren radicaal veranderd. Zorgverzekeraars zijn niet meer zo scheutig met hun vergoedingen. Mensen moeten zelf in de portemonnee grijpen om zorg te krijgen. Dat maakt dat het als coach steeds belangrijker wordt om een goede verkoper te worden. De meeste coaches voelen zichzelf geen ondernemer en vinden een verkoopgesprek knap lastig. Als je weet wat de do’s en dont’s zijn in een gesprek en vol voor je waarde gaat staan, gaat jou dit ook lukken.

En nu terug naar jou. Wat wil jij precies bereiken? Welke dromen wil jij realiseren of in gang zetten?

Hoort daar een zelfstandige autismecoachpraktijk bij, zodat jij het verschil gaat maken voor mensen met autisme en hun omgeving? Herken jij jezelf hierin en ambieer jij ook een eigen coachpraktijk voor mensen met autisme? Ben je al gestart maar loop je vast, krijg je niet de klanten die je wilt? Kun je een extra duwtje gebruiken zodat je gewoon goed geld verdient met je mooie werk? Ik help je daar graag bij.

Klinkt dit als voor jou? Meld je dan nu aan voor een GRATIS strategiesessie, dan bespreek ik graag de mogelijkheden met je.