Zo af en toe komt er zo’n mail waar mijn hartslag razendsnel van omhoog gaat. Haatmails noem ik ze. Ik zou eraan gewend moeten raken want als je ze regelmatig krijgt dan doet het je minder. Niets is minder waar.

Laatst was er weer zo een: ‘Leg mij eens DUIDELIJK uit waarom u geld wilt verdienen aan mensen met autisme!!!’
 

Geld verdienen in de zorg

Alsof ik een geldwolf ben die miljoenen binnenhark en daar een droomvilla met privé-zwembad midden in het bos van koop, een dikke Porsche Cayenne onder mijn kont heb en snoepreisjes maak naar de Caribbean.

Tsja, want geld verdienen in de zorg is nog steeds wel een dingetje. Had ik een fabriek waar ik hippe fietsen maakte en verkocht en daarmee miljoenen zou verdienen dan zou het allemaal minder erg zijn. Ook dan zouden er mensen zijn die zouden zeggen: Mot dat nou?! Doe maar normaal. Wie denk je wel niet dat je bent.

Verhalen in de media

Nee, geld verdienen aan het helpen van anderen, da’s toch echt wel wat anders. We kennen de verhalen. Zorgaanbieders die met de PGB’s van hun cliënten aan de haal gingen, waardoor ineens elke budgethouder verdacht was van misbruik van de PGB-gelden. We kennen de verhalen van mensen die grote bedragen verduisterden. Onder het mom van helpen. 

Maar come on! Let’s get real! Dit zijn de verhalen die in de media rondwaren en breed uitgemeten worden. Denk je nou echt dat elke coach op de hoek die iemand anders helpt met zich ontwikkelen, het aanleren van vaardigheden, het overwinnen van onzekerheden en stress een monster is dat alleen maar denkt aan geld, geld, geld en nog eens geld?

 

Coaches hebben een passie om te helpen

De meeste coaches die ik ken zijn helemaal geen ondernemers in hart en nieren. Ze hebben een passie om anderen te helpen. Daarvoor zeggen ze hun baan op. Investeren in persoonlijke ontwikkeling zoals een coachtraining. Huren iemand in om een website voor ze te maken. Leren hoe ze moeten ondernemen zodat er ook klanten op hun pad komen die ze kunnen helpen. 

Hoe denk je anders dat zij brood op de plank krijgen? Liefdedienst oud papierwerk is niet voor iedereen weggelegd. In Nederland moeten we steeds meer onszelf bedruipen. Zorgverzekeraars vergoeden vrijwel niets meer, de regels om wel in aanmerking te komen voor vergoedingen veranderen ze steeds zodat het voor de eenpitters in ieder geval niet haalbaar is om eraan te voldoen. 

En lang leve de WMO met zijn zorg dichtbij en volop keuzevrijheid en mogelijkheden? Laat me niet lachen. Het is te zot voor woorden. Je mag blij zijn als het PGB je gegund wordt. Dan moet je wel het spel kennen en de juiste taal en argumentatie kennen, je super assertief opstellen en met een goed plan komen of geluk hebben de juiste consulent te treffen. Tsja, dat is niet voor iedere Jan met de korte achternaam.

Hulp kost geld

Maar goed. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat hulp gewoon geld kost. En goede hulp kan meer geld kosten. Speciale hulp ook. Omdat dit specifieke kennis, vaardigheden en tools vraagt die mensen niet vanzelf aangewaaid krijgen.

Hoe vaak ik wel niet gezegd heb hoe handig het zou zijn om een chipje in je hoofd te kunnen stoppen en dan ineens alles wist over onderwerp X….


Maar stel nou…

Stel dat ik zoveel jaar geleden niet gegrepen was door het mensen-met-autisme-willen-helpen-virus. 
 
Dan hadden de honderden mensen met autisme niet door mij gecoacht kunnen zijn en geholpen zijn naar meer rust en betere relaties. Want dan had ik in een muf kantoor bouwvergunningen zitten checken. Urghm. 
 
Dan hadden niet 4000 mensen met autisme, hun netwerk en betrokken professionals mijn boek Meer rust en minder stress bij autisme gelezen en het stappenplan gebruikt. Want dan zat ik ‘s avonds Goede tijden Slechte tijden te kijken met m’n voeten op tafel, in plaats van maanden aan mijn computer gekluisterd te zitten een boek schrijvend. 
 

Dan had ik niet met het zuur verdiende geld elk dubbeltje omdraaiend kunnen investeren in al die waardevolle trainingen, boeken en ervaringen.

 

Dan had ik niet al die duizenden mensen die mij volgen via nieuwsbrieven, blogs, sociale media kunnen inspireren met mijn verhalen tips en ideeën. Want dan zat ik nog steeds in dat muffe kantoor tussen de geitenwollen sokken. 
 

En dan waren er nu geen in mijn methodiek opgeleide coaches die overal in het land mensen met autisme heel goed kunnen helpen en daar ook hun baan voor opzeggen omdat ze daar hun boterham mee verdienen. Met helpen. Helpen. Gewoon vanuit je warme hart mensen met autisme helpen.

 

Wat een gemis voor de wereld

Wat een gemis voor de wereld zou het zijn als het dan niet mag gaan om geld te verdienen aan het helpen van mensen met autisme. Dan laten we deze groep toch enorm in de steek? Moeten we ze dan maar laten zitten in de modus van hier heb je een diagnose, accepteer het maar en succes met de rest van je leven? En kom bij mij niet aan met lage tarieven of wat extra’s doen voor mensen die het niet kunnen betalen. Of: ze hebben het al zo moeilijk, mag je dan wel geld ervoor vragen.
 

Je moest eens weten wat ik, en met mij vele anderen, gratis weggeef. Gewoon voor niets, nada, nothing. Steken wij daar de vlag voor uit? Paraderen we daarvoor rond: Kijk ons eens?! Tuurlijk niet. We doen wat nodig is. En verdienen daar ons brood mee. Net als de automonteur, de leraar, de IT-er, de kapper en de ambtenaar van bouw en woningtoezicht.

 

Wil jij ook…?

> Wil je veel succesvoller zijn met je bedrijf, met de beste en leukste klanten werken en daar goed mee verdienen?

> Wil je graag specifieke expertise hebben waarmee je klanten met autisme het beste helpt om snel resultaten te behalen?

> Wil je een bewezen aanpak waarmee je klanten met autisme(kenmerken) effectief helpt burnout te voorkomen en (werk)relaties soepeler te laten verlopen?
 
Als coach, therapeut, of begeleider vind je het interessant, uitdagend en vervullend om mannen en vrouwen met autisme(kenmerken) te helpen succesvol te zijn in werk en leven. Je wilt graag van betekenis zijn op de beste manier en onder jouw eigen, optimale voorwaarden.

Er zijn heel veel goede mogelijkheden om m/v met autisme te helpen burn-out te voorkomen en relaties thuis en op het werk beter te laten verlopen. Hierdoor kunnen ze succesvol zijn in gezin, op het werk en in de maatschappij.

Waardoor ze beter inzetbaar zijn, hun carrièrekansen verbeteren, productiever zijn, goed samenwerken met collega’s, beter functioneren in het gezin. 

Herkenbaar? Dan is een Strategiegesprek iets voor jou!

In dit gesprek krijg je waardevolle ideeën en inspiratie over het volgende:

  • Hoe je een succesvolle coachpraktijk opbouwt, met de beste en leukste klanten werkt en daar goed mee kunt verdienen.
  • Wat ervoor nodig is om mannen en vrouwen met autisme snel en effectief te coachen naar prachtige resultaten.
  • Waar er ruimte is voor groei in jouw skills als topcoach voor m/v met autisme.


Je kunt je hier aanmelden.

 

Voor wie is dit gesprek?

Dit gesprek bieden wij je gratis aan. Het is uitsluitend bedoeld voor ambitieuze coaches die werken met mannen en vrouwen met autisme en die heel graag de volgende stap willen zetten. Die echt een expert willen worden in het effectief coachen bij autisme. En die beseffen dat groeien met je bedrijf om investeringen in tijd, energie en geld vraagt.