Denk jij dit ook wel eens? ‘Zit die coachee met autisme wel op mij te wachten?’ Oh, ja! Reken maar van wel. Jij hebt hart voor mensen met autisme. Anders las je deze berichten niet.

 

Bij autismecoaching komt veel kijken

Er zijn altijd mensen met autisme die met hun handen in het haar zitten. Ze ervaren veel stress, hebben moeite om goed met partner, kids, familie en collega’s om te gaan en zoeken naar mogelijkheden om dat wel te kunnen. Er zijn zoveel mensen met autisme die jouw hulp nodig hebben om verder te groeien. Om meer balans en rust te ervaren. Om weer lekker te kunnen leven en werken. Samenwerken met een autismecoach is dan een uitkomst.

 

Dit is wat ze willen

Dit is wat ik steeds weer hoor van mensen met autisme:

Ze willen iemand die hen wel begrijpt.

Ze willen iemand die met hen meedenkt.

Ze willen iemand die hen op de juiste manier helpt.

Ze willen rust en ruimte in het leven hebben.

Ze willen doorgroeien, een goede baan, energie en frustratie besparen.

Ze hebben niet altijd hulp nodig, maar soms even een steuntje in de rug nodig.

Ze hebben regelmatig een concrete coachvraag, zoals meer rust ervaren of de relatie verbeteren.

Ze groeien veel sneller en zetten grotere stappen als ze samenwerken met een krachtige autismecoach.

Het is dus enorm interessant voor mensen met autisme om met een professionele, krachtige autismecoach samen te werken. 

 

Jouw ervaring doet er toe!

Ook al begin je nog maar net, heb je nog geen lange lijst met trainingen en opleidingen op je CV, jij hebt vast al veel ervaring met mensen met autisme opgedaan. Binnen je eigen gezin of op je werk. Jouw opgedane kennis, ervaring, talenten, levenslessen en vaardigheden komen goed van pas en zijn enorm van waarde voor je klant met autisme. Jij hebt dingen ontdekt waar anderen nog naar op zoek zijn. Jij weet en voelt dingen bij mensen met autisme die zij zelf nog niet weten, maar wat bij hen een enorme kracht los kan maken. Jij kunt hen dingen leren waardoor zij nog veel beter gaan functioneren en veel meer plezier in werk en leven hebben.

Dat geeft enorm veel voldoening. Ik kan dit uit eigen ervaring zeggen. Jarenlang coachte ik mannen en vrouwen met autisme. De juiste instelling, echt contact maken vanuit je hart, op de beste manier de coaching doen is magisch. Je kunt daarmee zoveel betekenen voor deze doelgroep. Er is zoveel potentieel. Er zijn zoveel kansen en mogelijkheden. Om meer rust te ervaren, om harmonieuze relaties te hebben en om beter te functioneren in het gezin en op het werk.

 

Het is niet het makkelijkste vak

Toch is het coachen bij autisme zeker niet het makkelijkste vak. Je moet op veel dingen tegelijk letten en de problematieken zijn van complex en heftig. Bij autisme werkt het allemaal net anders.

Zelf heb ik ook jarenlang geworsteld met het coachen van mensen met autisme. Ik voelde me in de eerste jaren onzeker. Ook al heb ik een kind met autisme. Ook al had ik een goede coachopleiding gedaan, had ik heel veel boeken versleten, ik bleef bang dat ik nog niet genoeg wist. Ik voelde dat ik de mensen met autisme in de steek liet omdat ik hen niet zo goed kon helpen als ik wilde.

Dat heeft een honger in mij opgewekt om te weten hoe je bij autisme zo goed mogelijk kunt helpen. En dat geef ik graag door, zodat zoveel meer mensen met autisme op de beste manier geholpen kunnen worden.

 

Goed coachen is te leren

Want goed kunnen coachen bij autisme is iets wat je kunt leren. Er is steeds meer vraag naar echt goede autismecoaches. Die een warm hart hebben voor de doelgroep. Die autisme begrijpen en over de juiste kennis, vaardigheden en tools beschikken om echt naar resultaten te coachen. Dat vraagt ook veel van jou als mens.

Dan ben je niet bang om fouten te maken.

Dan blijf je niet hangen in je eigen onzekerheid of je het wel goed doet.

Dan verstop je je niet, zodat klanten met autisme jou niet kunnen vinden.

Nee, dan zorg je dat je de beste autismecoach bent.

Dan zorg je dat je beschikt over de beste kennis, vaardigheden en tools.

Dan laat je hen weten dat je er bent en hen goed kunt helpen.

Wat een enorme impact heeft op de mensen met autisme zelf, hun gezinnen, hun families, vrienden en collega’s. Hoe cool is dat?!

‘Waar je talenten en de behoeften van de wereld elkaar kruisen ligt roeping.’

 

Ben jij een autismecoach met ervaring en ambitie?

Neem dan deel aan de online workshop Krachtig Coachen Bij Autisme. Het lijkt me gaaf om samen met jou de wereld voor mensen met autisme mooier en makkelijker te maken.

Kijk snel wat deze workshop voor jou en jouw klanten met autisme kan betekenen.